avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nu am certificat de nastere si nu figurez in registrul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nu am certificat de nastere si nu figurez in registrul evidentei populatiei ca fiind nascut

Buna ziua am si eu o intrebare. Mi-am pierdut buletinul si certificatul de nastere si m-am dus sa imi fac altele insa de la primarie mi-au spus ca nu figurez ca fiind nascut in registrele lor cu toate ca eu am avut buletin si acu mi-au dat un buletin temporar si doamnele de la primarie m-au rugat in cazul in care rezolv sa vin sa le spun si lor ce am facut ca nu s-au mai confruntat cu un caz similar. Iar intrebarea mea este ce ar trebui sa fac pentru ca eu practic nu exist.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:01, 26 Noiembrie 2013
Pai doamnele de la primarie trebuie sa dezlege misterul, nu dumneavoastra :) Interesant raspuns.
Poate nu ati inteles dumneavoastra bine sau Starea civila la care ati fost nu este cea care v-a inregistrat nasterea.
In afara de asta, avand carte de identitate evident ca ati depus copie dupa certificatul de nastere cand ati facut cererea.

Dati-ne niste detalii, unde vi s-a spus ca nu au mai intalnit asa caz? La Starea civila cand ati mers dupa duplicat sau la Evidenta (ma indoiesc ca la Evidenta, dar intreb totusi)?
La evidenta populatiei mi-au spusca in locul unde ar trebui sa figurez eu e o femeie trecuta ca nascuta in locul meu cred ca cel care mi-a eliberat certificatul de nastere a uitat sa mentioneze si in registru si deci eu nu exist
Mergeti la Starea civila, preferabil ar fi la locul nasterii daca difera de locul unde aveti acum domiciliul (pentru rapiditate) si depuneti o cerere pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere. Ei vor deslusi incurcatura, daca exista.

Din moment ce ati avut carte de identitate nu cred ca este asa cum vi s-a spus si imi pare rau ca i-am banuit pe cei de la Starea civila. Aveau cumva o scuza daca stati in alta localitate decat cea in care v-ati nascut; cei de la Evidenta puteau sa se miste mai natural ca sa va ajute.
Buna ziua!nVa rog din suflet pt ca nu am pe cine sa intreb,sa-mi spuneti si mie urmatoarele : am uitat buletinul de identitate la intrarea unui spital iar cand mi-am reamintit era deja f tarziu pt ca portari nu au mai recunoscut,asa ca trebuie sa-mi fac altul,tocmai bine pt ca intre timp se si expirase.Pregatindu-mi actele pt refacerea unui nou buletin am constatat ca nu mai am certificatul de nastere era tot ce imi lipsea,acum lucrurile se complica f mult pt ca eu mai am si probleme de sanatate si trebuie sa ma rog de cineva sa ma insoteasca.ncand m-am nascut pe vremea aceea (acum am 56 ani) existau raioane.M-am nascut in raionul Nicolae Balcescu nu stiu a carui sector Bucuresti apartine acum ca sa stiu unde sa ma duc sa-mi fac alt certificat de nastere. Mentionez ca am o copie dupa certificatul de nastere...oare nu o fii suficient? Acel certificat s-a facut dupa un original.nVa rog f mult daca stiti cum se procedeaza,ce acte imi trebuie pt certificat nastere si carte identitate...incotro trebuie s-o iau mai intai.nSi inca o problema si anume : am f casatorit de 3 ori si imi cer cele 3 certificate de divort dintre care la una numai am originalul.Nu inteleg de ce imi cer toate 3 de divort? Doar duc actul casei original+copie si imi fac un buletin,nu trebuie sa impart nimic cu nimeni...toate sau incheiat unul in '82,unul in '90 si altul in '99.Mii de multumiri!
Chestia cu,, intre timp se si expirase,,e haioasa. V-ati gandit cam mult pana sa va amintiti unde v-ati uitat actul de identitate. Cred ca trebuie sa apelati la St.civila a Sc.5 Bucuresti pentru obtinerea certificatului de nastere. In schimb daca nu domiciliati in Sc.5 va trebui mai intai sa solicitati o carte de identitate privizorie-CIP-de la Serviciul de Evidenta unde domiciliati-adica va faceti 4 poze tip buletin, achitati 6 lei si mergeti cu restul actelor, contractul pe locuinta si un act cu poza, la evidenta pentru a obtine actul de identitate provizoriu. In privinta sentintelor de divort, probabil ca va trebui sa apelati la Judecatorie. Puteti sa solicitati celor de la starea civila sa va scrie pe un biletel nr. de sentinte pentru ca sa va fie mai usor. Abia dupa ce aveti toate actele solicitati de aceasta data cartea de identitate, pentru care platiti taxa de 12 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Re-eliberare acte de identitate Vivian Ingrid Vivian Ingrid Buna seara! Sotul meu mi-a luat certificatul de casatorie, certificatul de nastere al fiicei noastre minore si cartea de identitate pentru a nu putea ... (vezi toată discuția)
Am ramas in spania fara buletin si certificat de nastere elenasuch elenasuch va rog frumos sa ma ajute cineva unde si cum sa pot rezolva situatia in care sa afla copilul meu dar sa incep cu explicarea faptelor asa cum au fost copilul ... (vezi toată discuția)