avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie Legalizata Certificat Nastere pt Casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie Legalizata Certificat Nastere pt Casatorie

Buna Ziua,
Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie)
M-ar interesa daca este suficienta copia legalizata dupa certificatul de nastere pt casatorie, deoarece nu imi pot procura duplicat dupa certificatul de nastere !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 10:54, 31 Martie 2012
Nu este suficienta copia legalizata, trebuie sa scoateti duplicat.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Ares-3, moderator
In vederea formarii dosarului la starea civila pentru casatorie este obligatoriu a se depune certificatul de nastere exemplar original
In situatia in care nu mai detineti originalul ,dar va aflati in tara ,aveti posibilitatea ,fie sa va adresati direct starii civile care a emis actul original,fie sa solicitati la starea civila din localitatea unde va aflati sa solicite emiterea duplicatului certificatului dvs de nastere
Da de ce nu va puteti procura certificatul? Ce impediment aveti? Poate va dam solutia.:slap:
deoarece mi-a fost luat Buletinul, certificatul de nastere, si restul actelor.
Din cate am citit pe forum, solutia ar fi sa ma duc la Evidenta Populatiei sa imi iau Cartea de Identitate Provizorie ( dar nu am absolut nici un act care sa ateste identitatea, insa stiu Serie, CNP al buletinului vechi), apoi sa ma deplasez la Starea Civila pentru a obtine duplicatul dupa certificatul de nastere ( ceea ce imi este foarte greu, tinand cont ca trebuie sa fac asta in orashul de provenienta, care este foarte mic, deci ar trece foarte greu neobservat, si nici nu stiu cat timp ar dura, mai mult de o ora ar fi mult ).
Alte intrebari ar fi:
- daca as putea sa ridic certificatul de nastere din orashul in care stau cu chirie, adica Bucuresti, fara sa fiu nevoit sa ma deplasez in orashul de provenienta.( o alta solutie ar fi cu Procura pentru altcineva cred)
- daca as putea sa fiu luat in spatiu pe baza Cartii de identitate provizorie ( pentru a-mi face noul buletin )
- daca este suficienta viza de flotant pentru a-mi face noul buletin, sau este absolut necesara luarea in spatiu (deoarece nu am cum sa iau actele in original pentru locuinta din buletinul vechi)

...orice alta varianta sau sfat pentru a-mi face noi acte, fara a fi nevoit sa ma deplasez in orashul de provenienta pentru a-mi ridica duplicatul dupa Certif.de Nastere, este bine primita

Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
ContSters247378, utilizator
Daca nu aveti nici act de identitate nu o sa va puteti casatori, chiar daca obtineti certificat de nastere. Procura pentru altcineva in vederea eliberarii certificatului cu ce document o sa faceti?

Alte discuții în legătură

Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Certificate originale, recuperare Elena Lidiana Elena Lidiana ce pot face in situatia in care sotul nu imi da certificatul de casatorie in original si nici mama certificatul de nastere sa imi pot face buletinul. precizez ... (vezi toată discuția)