avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie autoturism sistem buy-back
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie autoturism sistem buy-back

cum compensez clientul cu furnizorul in cazul achizitiei unui autoturism prin sistem buy back cu plata pe loc(nu leasing). Societatea noastra a facturat vanzarea masinii si a facut o cerere prin care solicita ca suma din vanzarea masinii vechi sa constituie avans pentru cumpararea masinii noi. Dupa toate inregistrarile facturilor de achizitie, avansuri si vanzare, am ramas cu clientul si furnizorul neachitat cu o suma egala cu valoarea vanzarii autoturismului vechi. Cum sting creanta si datoria in baza acelei cereri?
Cel mai recent răspuns: gflori , utilizator 15:20, 15 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Faceti compensarea pe solduri, utilizand nota contabila; 404 = 461(4111), iar ca document justificativ ar trebui sa utilizati procesul verbal de compensare.

Numai bine
Asa zic si eu, numai ca firma furnizoare imi spune sa ma folosesc de acea cerere prin care solicitam ca suma din vz auto sa fie considerata avans pt achiz. auto nou. Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta gflori gflori Firma mea a cumparat un autoturism de la o firma de vanzari auto prin sistemul buy back. Am facut o hartie catre firma de vanzari prin care cerem ca suma ... (vezi toată discuția)
Inchidere leasing prin buy back din punct de vedere contabil lora8511 lora8511 Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie. Am o masina in leasing financiar, au trecut 3 ani de la incheierea contractului, mai avem 2 pana la ... (vezi toată discuția)
Diferenta de la o nota de plata gresita ... adirotaru adirotaru Buna, Am o problema si caut o lamurire in comunitate si anume: In urma cu 2 ani am achizitionat o masina noua de la un concesionar, care mi-a intocmit o ... (vezi toată discuția)