avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cesiune de creanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cesiune de creanta

Firma mea a cumparat un autoturism de la o firma de vanzari auto prin sistemul buy back. Am facut o hartie catre firma de vanzari prin care cerem ca suma rezultata din vanzarea auto vechi sa constituie avans pentru auto nou. Firma mea a ramas cu o datorie si o creanta egala catre firma de vanzari auto. Firma de vanzari mi-a spus ca ei au realizat stingerea acestora prin cesiune de creanta conform hartiei prin care ceream ca suma din vz auto vechi sa constituie avans pt auto nou. Este corect? Mentionez ca nu au intocmit un contract de cesiune. Eu imi pot compensa astfel clientul, respectiv furnizorul?

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism sistem buy-back gflori gflori cum compensez clientul cu furnizorul in cazul achizitiei unui autoturism prin sistem buy back cu plata pe loc(nu leasing). Societatea noastra a facturat ... (vezi toată discuția)
Inchidere leasing prin buy back din punct de vedere contabil lora8511 lora8511 Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie. Am o masina in leasing financiar, au trecut 3 ani de la incheierea contractului, mai avem 2 pana la ... (vezi toată discuția)
Buy back incalcit Hpx Hpx Buna seara. Am intilnit si eu o situatie mai noua si extrem de inedita, pentru mine cel putin, mai novice fiind, de aceea am apelat la dvs si am rugamintea ... (vezi toată discuția)