avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis preschimbare Belgia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis preschimbare Belgia

Buna ziua, am dobandit dreptul de a conduce in Romania, in urma cu 3 ani am plecat in Belgia si conform cu legile belgiene am fost nevoit sa preschimb carnetul de conducere acolo, acum am revenit in Romania, am fost la directia permise sa-l preschimb intr-un carnet romanesc, doar ca autoritatile de la directia rutiera imi elibereaza o dovada care este valabila numai pe teritoriul Romaniei, dar eu le dau un permis european valabil si autentic. Intrebararile mele sunt: Oare nu imi restrictionaza dreptul de a conduce in spatiul european? Desi legea spune ca se elibereaza o dovada conforma cu actele romanesti, actele romanesti sunt europene. Oare asta nu se poate incadra la discriminare? Limitandu-ti dreptul de a conduce in spatiul european?De ce acea dovada nu este europeana? Nu ma deranjeaza faptul ca circul in baza unei dovezi, ci faptul ca nu pot conduce in spatiul european nici macar daca o traduc si o legalizez intr-o limba internationala, deoarece este exclusiv pentru teritoriul Romaniei. Va multumesc .
Belgia este membru fondator al Uniunii Europene. Cu permisul eliberat de autoritatile belgiene se poate circula in intreaga Uniune Europene inclusiv in Romania. De ce vreti sa preschimbati permisul belgian cu unul romanesc? Doriti sa va stabiliti definitiv in Romania? Alt motiv pentru preschimbare personal nu vad.
Da doresc sa preschimb carnetul de conducere deoarece vreau sa fac scoala de soferi cat. C, C+E, iar ca sa pot da examenul de sala am nevoie de carnet de conducere eliberat de autoritatile romane, iar ei in schimbul carnetului imi elibereaza dovada mai sus mentionata. Precizez ca nu mai am rezidenta in Belgia. Iar durata de preschimbare data de lege este intre 30 si 90 de zile iar in aceasta perioada eu sunt restrictionat de a conduce autovehicule in afara teritoriului Romaniei.
Sper si imi doresc ca sa primesc un raspuns la ceea ce ai intrebat mai sus.
Multumesc.





Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare permis de conducere nefis nefis buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un cetatean francez care urmeaza sa investeasca intr-o afacere in romania poate sa-si schimbe permisul de conducere(categ ... (vezi toată discuția)
Info va rog - schimbare permis rezident ue cu permis romanesc khan khan salut,sunt cetaten pakistanez cu resedinta permanent in Italia(de 20 ani) am permis de conducere emis de autoritate din pakistan,.cum fac sa schimb permisul ... (vezi toată discuția)
Permis auto spaniol expirat si pierdut in romania marius.cosmin marius.cosmin Buna ziua.Am obtinut permisul in 2001 in romania ,iar in anul 2011 (cand expira) eram in spania la munca. Am preschimbat permisul acolo.Anul trecut am ajuns in ... (vezi toată discuția)