avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluare psihiatricã ºi psihologicã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluare psihiatricã ºi psihologicã

Cum ar trebui un angajator sa procedeze si cui trebuie sa se adreseze in cazul in care considera ca un angajat al sau are un comportament deviant de la normal si considera ca este necesar ca acesta sa fie evaluat psihiatric si psihologic?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 23 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie studiat dosarul medical al salariatului in vederea identificarii unor antecedente/ mentiuni ale medicului de familie/ medicului specialist de medicina muncii, legate de suspiciunile respective fata de comportamentul salariatului.
Poate fi sesizat medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Angajatul va fi trimis la medic cu o noua fisa de identificare a riscurilor profesionale, datorate activitatii pe care o desfasoara, fisa in care se identifica si riscul de accidentare si/ sau boala profesionala, posibil datorat unui eventual comportament deviant, influentat de stres-ului muncii prestate de individ, al conditiilor existente la locul de munca (noxe), etc.
Angajatul va fi supus unui control medical (in cadrul controlului medical periodic) profilactic si in functie de decizia medicului specialist va fi trimis la psiholog/ psihiatru.
Medicul specialist de medicina muncii va emite o noua fisa de aptitudine, in care va mentiona dupa caz, APT/ INAPT/ APT CONDITIONAT pentru activitatea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director cu schezofrenie paranoidă Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Un cetăţean al României, pensionat de o comisie legală, în baza unui certificat medical pe care scrie schezofrenie paranoidă, eliberat de un doctor ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara, control psihiatric marymary marymary La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru ... (vezi toată discuția)
Contract medicina muncii roxannaboc roxannaboc buna ziua , este obligatoriu ca o firma sa incheie un contract cu un medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)