avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Contract medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Contract medicina muncii

buna ziua ,
este obligatoriu ca o firma sa incheie un contract cu un medic de medicina muncii?
Cel mai recent răspuns: roxannaboc , utilizator 11:07, 1 August 2013
Cerintele minime pentru supravegherea sanatatii lucratorilor aprobate prin HG nr. 355/ 11.04.2007 cu modificarile si completarile ulterioare stabilesc:
-art.4 Supravegherea sanatatii lucratorilor este aasigurata de catre medicii specialisti de medicina muncii.
-art.7. — Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006, angajatorul are obligatia prevazuta la
-art.13 lit.j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării.
Pentru respectarea prevederilor legale, angajatorul incheie contracte de prestari servicii medicale, cu firme de profil medical, autorizate in conditiile legii.
Medicul specialist de medicina muncii din firma respectiva, in baza adresei primite de la angajator, in care se mentioneaza riscurile existente la locul de munca/ postul de munca pentru care se solicita angajarea, emite fisa de aptitudine pentru lucrator, in care mentioneaza dupa caz - apt, apt conditionat, inapt - pentru meseria, functia, activitatea ....
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii si aviz psihologic angajare leus leus La angajarea la o firma privata ,de paza, cine are obligativitatea sa efectueze medicina muncii si controlul psihologic la anjajare? Cine plateste aceste ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)
Cui revine obligatia de a plati analizele de medicina muncii? ContSters76466 ContSters76466 Serviciile de asistenta medicala pentru medicina muncii se acorda in conformitate cu prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca 319/2006, HG 1425 din ... (vezi toată discuția)