avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firme noi infintate nu pot alege sa fie platitoare de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firme noi infintate nu pot alege sa fie platitoare de TVA?

Buna ziua,
am citit undeva ca o firma nou infintata nu poate deveni platitoare de TVA(chiar daca alege la infintare de doreste sa fie SRL platitor de TVA) decat dupa un control al statului, chiar dupa infintare.
Si ca poate sa ii fie refuzat dreptul de a fi platitor de TVA
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 13:27, 24 Noiembrie 2013
Dupa ce aveti certificatul de inregistrare(ala roz), mergeti la administratia de care apartineti cu urmatoarele documente:

- 010 si 098(va fi necesar doar unul dintre ele dar fiecare administratie cere altceva) in 2 exemplare
- anexa la 010 in 2 exemplare
- declaratie pe proprie raspundere ca desfasurati activitatea economica la sediu, punctul de lucru sau terti
- copie a certificatului constatator si a rezolutiei
- copie ci
- copie cui
- balanta(daca au trecut mai mult de 30 de zile de la infiintare)
- cd pe care salvati fisierul .xml generat de anexa la 010

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

In functie de tipul de activitate vor veni in control sau va cheama cu actele la ei. Controlul este sumar si nu trebuie sa va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii infiintare srl Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce formulare trebuie sa depun la Administratia financiara, dupa ce am obtinut CUI-ul de la Reg. Com.avand in vedere ca vreau ... (vezi toată discuția)
Tva raluca constantinescu raluca constantinescu Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: O societate infiintata in anul 2011( declarata ca fiind neplatitoare de TVA la infiintare)nu are ... (vezi toată discuția)
Firma inregistrata numai cu tva intracomunitar - cum se procedeaza pentru inregistrarea tva in tara? Alexandra88m Alexandra88m Pentru o firma inregistrata in scopuri de TVA numai pentru spatiul intracomunitar se doreste inregistrarea in scopuri de TVA si in tara - Care este ... (vezi toată discuția)