avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii infiintare SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii infiintare SRL

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce formulare trebuie sa depun la Administratia financiara, dupa ce am obtinut CUI-ul de la Reg. Com.avand in vedere ca vreau sa fiu platitor de TVA? 010 sau 098 cu anexa aferenta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: merielenis , utilizator 15:20, 5 Martie 2013
Declaratia de mentiuni 098 pentru TVA prin optiune se depune la fisc in aceeasi zi cand se depun si actele la Reg. Comertului pentru infiintarea firmei.
Declaratia 010 se depune in momentul in care se depaseste plafonul de 35.000euro.
ecl 010 cred ca se depune si la infiintare nu numai cand se depaseste plafonul de 35000 euro.
Eu am intrebat dupa ce am CUI-ul de la Reg. Com. ce decl depun la Administratia Financiar pentru a obtine RO, deci pentru a ma inregistra ca platitor de TVA?
Se depune un dosar care cuprinde:
declaratia 010;anexa 2 la decl 010 program informatic, salvata in format xml pe suport magnetic
declaratie pe propria raspundere de unde rezulta daca societatea desf activit economice si unde
cazier fiscal ptr administratori si asociati
cazier fiscal ptr societate
dosar cu sina
copie cui
copie act identitate administratori si asociati
dovada spatiu sediu social

Va spun din proprie experienta ca dureaza cam 30 zile pana obtineti certificatul de tva daca nu desfasurati activitate la sediul social nici o sansa sa obtineti , am avut 2 dosare respinse pe aceasta problema.

Bafta
Multumesc pentru promptitudine dar mai am niste nelamuriri:
1. declaratia pe propria raspundere daca firma desfasoara activitati economice si unde - Cand am infiintat firma la Reg. Com. am mentionat ca activitatile economice conforma codurilor CAEN cat si activitatile de birou le desfasor la sediul social. Aceasta trebuie sa o dau? la notariat sau scrisa de mine?
2. cazierul fiscal pentru asociat unic/administrator de unde il iau? Dar cazie
Am si eu o intrebare
Pt dosarul de trecere la platitor tva prin optiune declaratia 010 trebuie si ea salvata pe suport magnetic sau doar anexa ?
Am fost deja de 4 ori pana la financiar si mi-au intors actele , ba ca aia , ba ca aia nu este.

Si un model agreat de ei pe declaratie pe proria raspundere va rog daca aveti
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare schimbare vector fiscal din societate neplatitoare de tva in societate platitoare de tva Contab10 Contab10 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu toata lista documentelor necesare pentru a trece o societate nou-infiintata neplatitoare de TVA la societate ... (vezi toată discuția)
O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile am obtinutcui-ul de la Reg. Com. pentru o firma care s-a infiintat in februarie si trebuie sa obtin inregistrarea ca platitor de TVA. Intrebare: la ... (vezi toată discuția)