Va rog sa imi explicati daca ar trebui sa intreprind ceva in acest sens, in conditiile in care peste cateva zile voi avea al doilea termen (la primul termen mi-a fost inmanata INTAMPINAREA, a fost chemata in garantie DIR. GEN. A FINANTELOR PUBLICE de catre Ag. Jud. A Fin. Publ., iar eu am completat dosarul in timpul sedintei, la cererea presedintelui de sedinta: traducerea contractului de vanzare cumparare din lb. germana, taxa judiciara de timbru de 39 lei). PRESEDINTELE DE SEDINTA a afirmat in timpul sedintei, dupa ce am depus documentele solicitate de domnia sa, ca acum dosarul meu este complet.
Va rog sa imi oferiti un sfat . . . FINANTELE solicita sa nu imi fie admisa cererea si argumenteaza pe 5 pagini ca taxa de prima inmatriculare este legala si ca eu nu am dreptul sa mi se restituie aceasta taxa in valoare de 7400 lei, deoarece am beneficiat, vezi-doamne, de inmatricularea autoturismului);
având în vedere că, art.115 Întâmpinarea va cuprinde :
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.
ar în spre binele dvs. să formulaţi scurt şi la obiect un răspuns în scris la Întâmpinare şi să-l depuneţi cu câteva zile înainte de următorul termen fixat, prin serviciul Registratură al instanţei.În acel răspuns: A) pe deoparte, veţi combate cu argumente şi DOVEZI susţinerile pârâtelor, catalogându-le ca fiind netemeinice, nelegale, lipsite de esenţa juridică, chiar pe lângă subiect, că, sunt nedovedibile adică, pure susţineri şi veţi solicita instanţei înlăturarea lor ca fiind un balast nefolositor cauzei etc etc ; B) Pe de altă parte, veţi susţine cu tărie acţiunea dvs. introductivă şi veţi arăta instanţei că DOVEZILE dvs. sunt temeinice, legale, admisibile şi folositoare cauzei. Altfel spus, va trebui să întrebuinţaţi o strategie de convingere a instanţei de admisibilitate a DOVEZILOR dvs. şi de înlăturare totală a pretinselor afirmaţii ale pârâtelor.În final, să îmbinaţi utilul cu frumosul în favoarea dvs.Ar mai trebui să faceţi vorbire despre alte speţe similare cu a dvs. ce deja au primit câştig de cauză, punctul de vedere al Directivei Europene etc etc
Atenţie la ridicarea subtilă de către pârâte a unor posibile excepţii : trebuiesc combătute şi înlăturate cu/prin probele depuse de către dvs.
O zi senină şi să auzim de bine!
~ final discuție ~