avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referat

Exemplu: Unui angajatt i se transmite verbal de catre responsabilul cu resursele umane ca trebuie sa dea nota explicativa in urma unui referat facut de catre directorul economic spre directorul institutiei. Mai bine spus, i se citeste acest referat, dar nu i se da angajatului in mana sa-l citeasca si totusi i se cere sa dea nota explicativa.(Angajatul doreste o intrevedere cu directorul unitatii) Dupa vreo 2 ore si 30 minute, cea de la resures umane, vine cu referatul scris, in doua exemplare, angajatul nu il primeste, bineanteles nu il semneaza.
Angajatul doreste sa vorbeasca cu directorul unitatii. Ce se poate intampla in aceasta cauza cu salariatul ? Astept cat mai repede un raspuns.
CE ARE DE FACUT SALARIATUL ?
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
lucica_claudia, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucica_claudia , utilizator 13:56, 26 Noiembrie 2013
Practica judiciara si doctrina au statuat ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)

Probabil ca va urma o sanctiune daca i s-a cerut asa ceva salariatului. Decizia de sanctionare poate fi contestata la Tribunalul in raza caruia are locul de munca sau domiciliul salariatul in cauza.
Multumesc din suflet ! Revin cu noutati, sunt probleme. Sper ca in urma discutiei cu conducatorul unitatii, sa nu se dea curs acestui referat, implicit notei explicative.
O zi buna cu frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directorul unității de învățământ a făcut singur și ... Florentina110482 Florentina110482 Directorul unității de învățământ a făcut singur și primul o cercetare disciplinara prealabila, a cerut nota explicativa angajatei cercetate și o ... (vezi toată discuția)
Am fost invinuit de o fapta pe care nu am facut-o, ce să fac ? Cazan Aurelia Cazan Aurelia Am primit instiintare de la director pe maillul institutiei ,unde are acces oricine , sa dau nota explicativa ,că, de ce am refuzat o urocultura , kn ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara rak0770 rak0770 Unui salariat i s-a trimis adresa acasa sa se prezinte pentru a da nota explicativa pentru absente nemotivate. Plicul a fost returnat, el nemailocuind la ... (vezi toată discuția)