avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Unui salariat i s-a trimis adresa acasa sa se prezinte pentru a da nota explicativa pentru absente nemotivate. Plicul a fost returnat, el nemailocuind la aceeasi adresa. Ce se face in continuare? Cu ce articol ii inceteaza activitatea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 13 Septembrie 2013
rak0770 a scris:
Ce se face in continuare?

Se constata intr-un proces verbal ce s-a intamplat si se continua cercetarea disciplinara.
Art.61, daca aveti prevazut in Regulamentul intern abarerea pt absente nemotivate
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
Se demareaza procedura cercetarii disciplinare.
Ce ati trimis dvs nu poate fi luata in considerare la cercetarea disciplinara.

Practica judiciara si doctrina au statuat ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa sau convocare ? stelarman stelarman \\"nr....Catre, d-na....., subscrisa SC.... ,cu sediul social in...., avand punct de lucru si adresa de corespondenta in....,reprezentata legal prin ... (vezi toată discuția)
Directorul unității de învățământ a făcut singur și ... Florentina110482 Florentina110482 Directorul unității de învățământ a făcut singur și primul o cercetare disciplinara prealabila, a cerut nota explicativa angajatei cercetate și o ... (vezi toată discuția)
Am fost invinuit de o fapta pe care nu am facut-o, ce să fac ? Cazan Aurelia Cazan Aurelia Am primit instiintare de la director pe maillul institutiei ,unde are acces oricine , sa dau nota explicativa ,că, de ce am refuzat o urocultura , kn ... (vezi toată discuția)