avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie?

Sunt nascuta pe 26 aprilie 1954
Am asolvit Facultatea de farmacie cursuri de zi in 1979 ( 5 ani de facultate)
Am fost angajata din 1 noiembrie 1979 pana in 31 decembrie 1991( 12 ani) cand am emigrat in Noua Zeelanda. Pot beneficia de pensie din Romania ? Daca da, cum trebuie sa procedez si cand ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 27 Noiembrie 2013
Potrivit Legii nr. 263/2010 aveati dreptul la pensie la varsta de 59 ani si 9 luni cu conditia sa aveti un stagiu minim de cotizare de 14 ani si 6 luni . Intrucat nu ati cotizat suficient nu aveti dreptul la pensie. Formulati totusi o cerere de informare la Casa de pensii a judetului in care ati locuit , o puteti trimite prin fax , e-mail .
1. Daca ati lucrat si in Noua Zeelanda este posibil sa beneficiati de pensie si din acea tara si din Romania daca intre cele doua tari exista un acord de recunoastere reciproca a stagiilor de cotizare la pensie.

2. - Intrebati la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) din Romania daca exista un asemenea acord.
- Puteti sa intrebati pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea - vechime pentru pensie laszloecaterina laszloecaterina am terminat facultatea la stat dar in per.de vacanta am lucrat cate 3 luni.Este considerata vechime facultatea la pensie limita de varsta? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas gigisindile gigisindile buna ziua sora mea are virsta de 44 de ani si este casatorita cu un cetatean german de 16 ani. Sotul ei este pensionar pe caz de boala iar acum este foarte ... (vezi toată discuția)
Stabilit in israel, am dreptul la pensie din romania? adina26red adina26red [b]O PERSOANA STABILITA(EMIGRARE) IN ISRAEL, ARE DREPTUL LA PENSIE IN ROMANIA PENTRU 10 ANI VECHIME + ARMATA +FACULTATE?[/b] (vezi toată discuția)