avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri


buna ziua .bunica mea(decedata in 1999) a detinut o casa si 300mp teren in rm vilcea si in 1999 i s-au retrocedat in baza legii18/1991 art 36 si in baza legii 69/1991 art 113 doar 66 mp teren.cum sa procedez acum sa pot recupera restul de teren?am inteles ca s-ar putea in baza legii 165/2013 sau sa obtin un fel de derogare pt a depune o cerere in baza legii 10/2001(pt a cere despagubiri si pt casa)ce ma sfatuiti sa fac,cum ma puteti ajuta in acest demers/?multumesc
Cel mai recent răspuns: dantronik , utilizator 21:30, 5 Decembrie 2013
Depinde cat teren a fost cerut la legea 18, la legea 165 nu se primesc cereri noi,se rezolva cererile care nu au fost rezolvate, la legea 10 nu se mai primesc de loc( a trecut termenul).Deci daca s-a solicitat tot terenul, intrebati la primarie daca va da diferenta neretrocedata.Succes.
terenul a fost cerut in totalitatesi s-a rezolvat partial cererea / am revenit cu o noua cerere la care am primit raspuns negativ am vreo sansa daca merg in instanta?
Cererile depuse în temeiul art. 36 alin. (5) din Legea nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 34 din Legea nr. 1/2000, cu modificările şi completările ulterioare, care vizează teren cu categoria de curţi-construcţii, nesoluţionate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se transmit comisiilor constituite pe lângă autorităţile publice locale pentru aplicarea Legii nr. 10/2001, în vederea soluţionării.
deci exista vreo sansa?
Depinde cand ati primit raspunsul, exista termen de decadere.
raspunsul pentru cererea facuta in 1998 l-am primit in 1999 raspuns prin care s-a rezolvat partial cererea deci di 285mp s-au dat 66mp (cerere rezolvata partial),iar raspunsul la cererea pe care am facut-o acum 10 zile l-am primit ieri,raspuns prin care ni se spune ca nu mai avem nici un drept ca nu am depus cerere in 2001
Ati specificat numar de cerere cu care ati solicitat initial?Cine a facut cererea initiala? Daca nu ati facut-o dvs. va trebuie dovada ca sunteti mostenitor(certificat de mostenitor), daca ati depus toate actele care dovedesc ca ati fost dvs. sau antecesorii dvs.proprietari, va luati raspunsul de la comisie , va duceti la un avocat si deschideti actiune in instanta pentru recuperarea terenului. La casa nu ati primit despagubiri?
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren intrat in proprietatea statului fara titlu valabil Wien Wien Tatal meu a instrainat in 1988 casa parinteasca situata intr-un oras din jud. Dolj si mostenita de la parintii acestuia. Terenul intravilan in suprafata ... (vezi toată discuția)
Elemente obligatorii la actiunea in revendicare pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cum pot promova o actiune in revendicare pentru un imobil solicitat in termen legal la toate legile vizand proprietatea, la ... (vezi toată discuția)
Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)