avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Elemente obligatorii la actiunea in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Elemente obligatorii la actiunea in revendicare

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cum pot promova o actiune in revendicare pentru un imobil solicitat in termen legal la toate legile vizand proprietatea, la care mi s-a recunoscut un drept de creanta(despagubiri) , dar imobilul teren fiind liber de constructii as prefera teren nu despagubiri.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 19:40, 30 Septembrie 2014
O acțiune in revendicare nu are sorți de izbânda, aviind in vedere ca ptr astfel de drepturi sunt legile speciale. In ceea ce privește formularea unei cereri de restituire a respectivului teren, depinde unde se afla la acest moment dosarul Dvs, ptr ca daca este la ANRP, nu mai sunteți in termen cf Legii 165.
Multumesc de raspuns d-na avocat, situatia este dificila, am o cerere la legea 18/1991 care "s-a pierdut" deci nu am nici un raspuns la ea, am solicitat la legea 165/2013 raspuns la cererea respectiva.Terenul fiind solicitat si la L169/1997, mi s-a dat raspuns ca va fi trecut la despagubiri la legea 1/2000, deoarece la "aceste legi" nu mai eram in termen de a solicita terenul intravilan in natura(acesta a fost raspunsul primariei).Ma intereseaza daca (am aflat ca s-a mai procedat asa)pot obtine teren in natura si sa dau inapoi despagubirile.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
pusa2mimi, utilizator
Le-ati si primit?
Da, le-am primit inainte de aparitia legii 165/2013 , atunci neavand nici o speranta de recuperat terenul in natura.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
pusa2mimi, utilizator
pusa2mimi a scris:

Da, le-am primit inainte de aparitia legii 165/2013 , atunci neavand nici o speranta de recuperat terenul in natura.

Sa inteleg ca in acest caz nu am nici o sansa de recuperarea a terenului?Nu este mai avantajos pentru statul roman sa dau banii inapoi si si-mi dea terenul in contextul ca acel teren a fost dat prin ordin prefect gratis(ordin anulat partial), deci oricum avantajul este al statului roman?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! vreau sa recuperez teren! pusa2mimi pusa2mimi Am o cerere la L18/1991 nesolutionata, in care este ,dupa coala din registrul agricol si suprafata de teren aferenta casei de locuit . Casa s-a vandut fara ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren intravilan pusa2mimi pusa2mimi In urma unui proces in costatarea nulitatii absolute a unui ordin prefect pentru teren aferent casei,s-a constatat nulitatea absoluta a ordinului prefectului ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 versus revendicare pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Pun in discutie o problema mai complicata: X a avut cerere la legea 18/1991, pentru doua suprafete de teren una intravilan aferenta casei de ... (vezi toată discuția)