avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea liniștii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea liniștii publice

Dețin un apartament pe care îl închiriez, aceasta fiind singura mea sursă de venit. Dar din păcate apartamentul stă aproape mereu gol deoarece chiriașii mei pleacă în general după 2 luni din cauza vecinilor de dedesubt care au pretenții aberante în ceea ce privește liniștea. Ca de exemplu au chemat poliția pentru că unul din chiriași a strigat GOL pe cînd privea meciul la televizor sau fiindcă își încălzea măncarea la microunde noaptea la ora 12. Îi deranjează pașii sau dacă se vorbește tare, dacă cineva trage pe jos o valiză sau în general orice zgomot firesc dintr-un apartament. Menționez si faptul ca vecinul e agresiv, odată a dat cu piciorul în ușa de la apartamentul meu sau altă dată l-a îmbrâncit pe unul din chiriași pe trepte, rupându-i mâna.
Întrebarea mea e: Am oare un temei legal sa-i dau în judecată în ideea că eu nu pot beneficia de bunul meu propriu deoarece vecinii de dedesubt îmi hărțuie chiriașii, determinându-i să plece în cel mai scurt timp?
Mulțumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 16:10, 1 Decembrie 2013
Salut omule.
Am putea sa facem schimb daca vrei , eu am un apartament galagios pe care as vrea sa il dinamitez, daca vrei putem sa facem schimb eu sa stau acolo la tine cu vecinii linistiti si tu sa iti trimiti chiriasii la mine !
Contra-salut omule! Ar fi o idee. #-o
Daca chiriasii dvs. nu exagereaza cu galagia, nu tulbura linistea publica (adica zgomotele lor se incadreaza celor produse intr-un trai normal, obisnuit locuirii intr-un imobil comun) eu cred ca v-ati putea intemeia o actiune civila impotriva vecinului "sensibil", in temeiul art. 15 C. civ. Abuzul de drept: "niciun drept nu poate fi exercitat in scopul de a vatama sau pagubi pe altul ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte." ... Problema intr-un litigiu sunt si probele... Probele pe care le are vecinul dvs., eventual si martorii pe care i-ar aduce acesta... Se stie ca uneori martorii pot fi si martori mincinosi, dar cum instanta nu intotdeauna poate dovedi acest lucru, din pacate, isi pronunta hotararea pe baza unor marturii mincinoase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)