avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. Aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei

Salutare!

De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu dau muzica tare, nu fac reparatii sau renovari decat o data la o suta de ani, nu bat snitele, nu sar prin casa... Tot din cauza lor incerc sa fiu si mai silentios decat sunt si sa fiu un vecin de treaba. Dar vecinii mei se iau in continuare de mine si asociaza orice zgomot venit din bloc cu prezenta mea si deja ma simt hartuit pe nedrept. Voi expune cateva exemple:

O data un vecin de pe etaj facea zgomot reparand usa de la intrare, eu venind acasa i-am surprins pe vecinii de sub mine care urcau croiti sa se ia de mine. Cand au vazut ca eu deabea veneam de la munca erau foarte socati ca nu eram eu galagiosul.

Alti vecini au copii mici si se mai aude cate un troncanit, un planset, un tipat, dar e normal, asa sunt copiii. Aparent vecinii de sub mine nu au fost de acord cu aceste zgomote si mi-au dat mesaj ca sa incetez cu galagia, crezand ca eu sunt autorul.

Astazi, picatura care a umplut paharul, eram in afara orelor de liniste si cu o surubelnita electrica incercam sa-mi reglez usile de la noul mobilier. Camera fiind destul de spatioasa si goala amplifica zgomotul pocniturilor. Bineinteles ca m-am trezit cu acesti minunati oameni la usa ca de ce fac galagie.

Astea sunt doar cateva exemple semnificative, ca dumnealor ar putea veni la mine la usa si legati la ochi la cat de des si-au exprimat nemultumirea.

Am incercat discutii si amiabile si mai rastite, dar fara nici un efect. Mereu sunt asaltat de batai in tevi, venit la usa si amenintat cu reclamatii si politie pentru cel mai mic sunet.

As vrea sa stiu ce pot face in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MariaTab , utilizator 20:27, 8 Decembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea.. aveti urmatoarele variante, ori ii ignorati ( nu le mai deschideti usa, nu ii bagati in seama), ori ii bagati undeva, ori ii indemnati sa apeleze la politie, .. exista sanse sa se potoleasca .
Incercati sa discutati si cu presedintele/ administratorul.. ei mai au rolul de mediatori in bloc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat este respectat programul de liniste,nici politia nu poate sa aplice sanctiuni
Avand in vedere ca acestea sunt probleme curente in orice imobil de locuit in comun,ele reprezinta strict probleme intre proprietari deci presedintele si administratorul de imobil nu au autoritatea si competenta sa se implice decat in ceea ce priveste administrarea partii comune de condominiu
Litigiile intre proprietari se pot solutiona strict intre acestia amiabil sau prin intermediul autoritatilor in drept
In cazul in care este vorba despre imobil de locuit in comun edificat din elemente neizolate fonic,pereti subtiri de beton armat,atunci orice zgomot cat de mic se aude pe tronsonul respectiv
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un zgomot oarecare. de ex. porniti o bormasina in afara programului de liniste si daca vin la dvs, raspundeti-le in mod civilizat dar ferm ca in afara orelor de liniste aveti dreptul sa reparati ceva in apartament, provocandu-i sa va jigneasca sau sa ameninte, timp in care ii inregistrati si cu dovada faceti reclamatie pentru hartuire psihologica, contraventie care se sanctioneaza cu amenda intre 3000-10000 lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti reclamatie pentru hartuire psihologica, contraventie care se sanctioneaza cu amenda intre 3000-10000 lei.

cum asa?

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Sunt terorizata!!!!!!!!!!!!!! dy@n@ dy@n@ Buna! Am revenit din nou pe site ul acesta care ma ajuta foarte mult ! Dar acum pot spune cu toata certitudinea ca sunt terorizata ! De ce spun ca sunt ... (vezi toată discuția)