avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina

Buna ziua.
Acum doua zile mi-a fost ridicata masina pentru ca era parcata neregulamentar, langa o trecere de pietoni. Bun, pe asta am inteleso, am gresit, greseala se plateste.
Dar dupa ce ca mi-a fost ridicata si a trebuit sa platec si o taxa exagerat de mare pentru revendicarea masinii, ea mai avea si cauciucurile sparte. Nu stiu din vina cui a fost, pentru ca angajatii de acolo mi-au spus ca nu este vina lor, ca atunci cand au ridicat-o era totul in regula. Cauciucurile tocmai le schimbasem in cele de iarna, iar acum au cate o gaura in fiecare, nici nu stiu daca se mai pot lipi.
Acum nu stiu ce sa fac, sa ii dau in judecata pe cei de la firma de ridicari sa nu are rost sa ma complic cu ei? Ma gandeam ca daca ii dau in judecata prierd mai multi bani decat fac cauciucurile. Eu am si o asigurare casco, doar ca din ce am vazut pe site-ul celor de la asigurari, nu scrie pe nicaieri sa acopera si cauciucurile sparte: [ link extern ] /
Voi ce ma sfatuiti, sa merg la asigurari, sau sa merg la service sa imi repar cauciucurile si sa ii dau in judecata pe cei de la firma de ridicari? Mie mi-ar surade mai mult ideea cu datul in judecata, dar acum nu stiu daca se merita sau nu din punct de vedere financiar.
Astept raspunsul dumneavoastra, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 15:31, 9 Decembrie 2013
Aveti dreptul de a-i da in judecata.
Mai mult e greu de spus la cat de aiurea merg astfel de procese pe o procedura greoaie si de durata...
Trebuia sa faceti fotografii inainte de a ridica masina si banuiesc ca se completeaza si un proces verbal de primire in care se trec eventuale observatii privind starea masinii la preluarea de la firma de ridicari. Sa aveti dovezi ca ati ridicat masina cu cauciucurile sparte.
In mod normal si firma care va ridicat masina ar trebui sa aiba documentat cu poze ridicarea masinii. In cazul in care nu-l au este problema lor, aveti toate sansele sa cistigati prin proces, doar nu v-ati deplasat la locul ridicarii cu cauciucurile sparte...
Pare ciudat, dar s-ar putea sa aveti mai multe sanse in a contesta ridicarea. Cititi despre reusita maestrul Piperea :
[ link extern ]
Cu anvelopele, v-a raspuns @laszlo
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
DlGoe, utilizator
Este regretabil ce ati patit. Spun asta deoarece si mie mi-a fost ridicata masina (sant din Iasi) si doar cine nu a patit-o, nu are de unde sa stie ce sentiment te incearca atunci cand nu iti mai gasesti masina acolo unde ai lasat-o.
De obicei nu te lasa sa te apropii de masina care este undeva intr-un tarc, te lasa sa o identifici de departe fara sa vezi toate detaliile, dupa care se intocmeste un proces verbal unde scrie ca: "Mentionez ca autovehicolul este in aceeasi stare ca si la ridicare." In final trebuie sa platesti taxa de ridicare, dupa care te lasa sa intri in tarcul respectiv numai dupa ce iti este verificat procesul verbal si se constata ca ai platit taxa.
Daca constati vreo zgarietura sau cine stie ce altceva... indivizii iti rad in fata si iti intorc spatele, ce mai.?...nu ai cu cine vorbi.
In data de 24 octombrie mi-a fost ridicata masina care stationa partial (0.5 metrii) pe o trecere de pietoni.
M-am dus, am platit ridicarea 430 RON si m-am bucurat ca nu mi-au zgariat-o, dupa care am plecat victorios ca mi-am recuperat masina.
Nici pana astazi 6 decembrie nu mi-a venit nimic de la Politie (proces verbal de contraventie, puncte amenda etc). Cred ca mi-au ridicat masina fara politist si poze (nu am de unde sa fiu sigur dar asa imi place sa cred).
Ce ma sfatuiti sa fac? As vrea sa-i dau in judecata pentru ridicarea abuziva a masinii.
Multumesc pentru orice fel de sfat.

Alte discuții în legătură

Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Ce variante pot avea pentru a anula o decizie de ridicare a masinii pentru a mi se restitui taxa platita pentru a mi se inapoia/ Masina a fost parcata in ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)