avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina

Buna ziua.
Acum doua zile mi-a fost ridicata masina pentru ca era parcata neregulamentar, langa o trecere de pietoni. Bun, pe asta am inteleso, am gresit, greseala se plateste.
Dar dupa ce ca mi-a fost ridicata si a trebuit sa platec si o taxa exagerat de mare pentru revendicarea masinii, ea mai avea si cauciucurile sparte. Nu stiu din vina cui a fost, pentru ca angajatii de acolo mi-au spus ca nu este vina lor, ca atunci cand au ridicat-o era totul in regula. Cauciucurile tocmai le schimbasem in cele de iarna, iar acum au cate o gaura in fiecare, nici nu stiu daca se mai pot lipi.
Acum nu stiu ce sa fac, sa ii dau in judecata pe cei de la firma de ridicari sa nu are rost sa ma complic cu ei? Ma gandeam ca daca ii dau in judecata prierd mai multi bani decat fac cauciucurile. Eu am si o asigurare casco, doar ca din ce am vazut pe site-ul celor de la asigurari, nu scrie pe nicaieri sa acopera si cauciucurile sparte: [ link extern ] /
Voi ce ma sfatuiti, sa merg la asigurari, sau sa merg la service sa imi repar cauciucurile si sa ii dau in judecata pe cei de la firma de ridicari? Mie mi-ar surade mai mult ideea cu datul in judecata, dar acum nu stiu daca se merita sau nu din punct de vedere financiar.
Astept raspunsul dumneavoastra, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 15:31, 9 Decembrie 2013
Salutare. Locuiesc in sectorul 6 si cred ca discutia deviaza puternic de la subiect. Legat de prblema cauciucurilor am spus clar ca m-as bate cu ei pana in panzale albe. Pentru ridicarea masinilor, iarasi sunt de acord. In cazul celor care pericliteaza siguranta. Pentru ca masinile care blocheaza/obtureaza merita ridicate.
Ca este o afacere politica, asta este ALTCEVA.

Sa ne intoarcem la subiect: Cauciucurile sparte, zgarieturile, etc sunt lucruri care reprezinta un abuz. Ridicarea...nu intotdeauna
Sper ca nu am declansat o furtuna intr-un pahar cu apa pentru ca nu am facut toate precizarile.
De o parte si de cealalta a trecerii de pietoni (de unde mi-a fost ridicata masina) sunt locuri de parcare marcate, dispuse paralel fata de trecerea de pietoni si perpendicular fata de trotuar (fara distanta de 25m fata de zebra). Distanta dintre locul de parcare marcat cu vopsea alba si marcajul trecerii de pietoni este practic inexistenta.
In zona nu sunt parcari cu plata.
Deci culpa mea se rezuma la faptul ca partea stanga a masinii (parcata perpendicular fata de trotuar),ocupa jumatate de metru din marcajul trecerii de pietoni.
De cand mi-a fost ridicata masina si pana in prezent, a trecut o luna si jumatate fara sa fi primit prin posta P.V. de contraventie. Este posibil sa-mi fi ridicat masina fara poze si fara politist?
Dupa aparente, cam asa ar sta lucrurile ... gresesc?
Este posibil sa le fi scapat din vedere acest amanunt si din lipsa de dovezi au renuntat la procesul verbal?

Asa cum am raspuns anterior, lipsa procesului verbal este o procedura menita sa ingreuneze eventualul proces in justitie. Fara acel proces verbal este imposibil sa ataci in civil. Pozele exista de cele mai multe ori iar lipsa politiei este o practica destul de frecventa. Eu maine am sa depun plangerea prealabila impotriva actului administrativ emis de politia locala in baza caruia mi-a fost ridicat autoturismul (dispozitia de ridicare). Apoi, conform procedurii, am sa astept 30 de zile raspunsul lor, raspuns ce va fi cu siguranta negativ, urmand ca ulterior sa declansez actiunea in contencios, ridicand exceptia de nelegalitate a HCL sector 6. Este o procedura greoaie, de durata, dar singura in care cred. Sunt mai multe posibilitati sa ataci acest act, dar aceasta procedura este una testata cu succes in cazul Carmen Bruma, unde curtea de apel Bucuresti a decis ca HCL 4/2010 sector 6 este una nelegala. Sper sa fie cu succes. Am fost atat de nervos si de frustrat incat am sa depun toate eforturile pentru a obtine o rezolvare favorabila macar in instanta. Am sa va tin la curent cu demersul meu.
Pan primesti procesul verbal de la Politie poate sa treaca si 2-3 luni, cel putin asa am patit eu:stunned:
Nici nu ma intereseaza sa-l primesc mai devreme. Au termen de prescriptie de 6 luni. Astazi am depus plangerea prealabila la Directia Politiei Locale Sector 6. Astept raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Ce variante pot avea pentru a anula o decizie de ridicare a masinii pentru a mi se restitui taxa platita pentru a mi se inapoia/ Masina a fost parcata in ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)