avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto Politia Comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto Politia Comunitara

Buna ziua!
Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ca nu am lasat spatiu 1 m pe trotuar pentru pietoni (HCLS6, nr. 4/2010). Am contestat aceasta dispozitie de ridicare la Politia Sector 6 pe data de 30.08.2010, in urma careia pe data de 10.09.2010 mi-au dat un rapsuns si mi-au aratat niste fotografii. Imi comunica faptul ca dispozitia de ridicare este legala deoarece s-a incalcat HCLS6 nr. 4/2010 care mentioneaza ca trebuie lasat un spatiu de 1 m pe trotuar pentru pietoni. Din poze reiese ca ei au facut masuratori cu o banda cu dungi abe si negre si, di spusele lor, fiecare dunga ar avea 10 cm, dar nu rezulta de nicaieri asta, banda nu era gradata sau marcata. Pot contesta la judecatoria sector 6 in termen de 15 zile de la raspunsul lor, dat pe 10.09.2010? Mentionez ca nu s-a intocmit proces verbal de constatare, doar dispozitie de ridicare. Va multumesc!
Responsabilii firmei de ridicare auto nu au autoritatea legala de a decide daca masina a fost legal sau ilegal parcata si nici de constatare,acestea putand fi efectuate doar de agentii de politie rutiera.
Deci autoturismul a fost ridicat ilegal.
Actionati in judecata firma care a ridicat masina si solicitati si obligarea societatii de ridicare la plata cheltuielilor de judecata ,si eventual,chiar si a contravalorii lipsei de folosinta a autoturismului.
Succes !
Va multumesc pentru raspuns! Dumneavoastra mentionati ca doar agentii de politie rutiera pot constata daca masina a fost sau nu parcata ilegal, nicidecum responsabilii firmei de ridicari auto. Totusi, masina nu a fost parcata pe un drum public, ci pe trotuar, iar constatarea a fost facuta de catre un agent al Politiei Comunitare, nicidecum de un angajat al firmei de ridicari. Ramane totusi valabil faptul ca doar agentii Politiei Rutiere pot face constatarea? Va multumesc!
Verificati daca intre politia rutiera si cea comunitara exista un protocol pentru a i se permite celei de-a doua sa faca astfel de constatari,iar daca a constatat politia comunitara fara a exista un proces verbal,exista problema ca nu exista o baza legala din partea organului constatator(procesul verbal de contraventie)
Mi-au ridicat masina din P-ta Lahovary unde nu este parcarea interzisa. Am platit de taxa in Damaroaia, nu au vrut sa ma lase cu 480 mi-au luat intreaga suma ( adica si pentru depozitate parcul lor) desi am ajuns imediat. O sa ma duc la politie sa imi faca procesul verbal pt amenda si vreau sa stiu ce e bine sa scriu in PV la mentiuni? de ex: "In locul unde a fost parcat autovehiculul nu este semnalizata vreo parcare interzisa in niciun fel astfel sanctionarea este un abuz"
Vreau ulterior sa ii dau in judecata.
Scrieti realitatea de la fata locului si aratati si ca era spatiu de trecere pentru pietoni pentru ca este posibil sa se fi facut fotografii inainte de ridicarea masinii..

Alte discuții în legătură

Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventie - parcare neregulamentare pe trotuar florentincristea florentincristea salut in ziua de 28.09.2012 in jurul orelor 9 am parcat masina in sectorul 1 bucuresti pe strada mexic in dreptul cladirii cu nr 3 pe traotuar. in jurul ... (vezi toată discuția)