avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in raspundere civila delictuala, separata sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in raspundere civila delictuala, separata sau alaturata ?

Buna ziua.

O actiune civila in raspundere civila delictuala poate fi exercitata alaturi si de alte actiuni civile in cadrul aceluiasi proces, ori trebuie exercitata separat ?
Spre exemplu, in cadrul unei contestatii la executare in care executorul a produs un prejudiciu, contestatorul are dreptul pe langa anularea titlului executoriu sa ceara si despagubiri in temeiul raspunderii civile delictuale sau este absolut necesar sa introduca o actiune separata ? Asi avea in vedere economisirea resurselor instantei, astfel ca ar fi mai practic sa solutioneze aceeasi instanta toate actiunile...

Dvs. ce parere aveti ?

Astept raspunsuri si va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 08:59, 6 Decembrie 2013
Raspunderea civila a executorului judecatoresc poate fi angajata, în conditiile legii civile, pentru cauzarea de prejudicii prin încalcarea obligatiilor sale profesionale.
In cadrul contestatiei la executare nu vad posibila solicitarea dumneavoastra, separat da, pe cale administrativa la organele de conducere ale profesiei sau in procedura dreptului comun .
Nu este vorba de un executor judecatoresc ci de un angajat al primariei care a emis un titlu executoriu ilegal si cu rea credinta, lucruri pe care pot sa le dovedesc. Este vorba de un titlu executoriu emis in baza unui proces verbal contraventional nul absolut fiindca era adresat altei persoane, iar din aceasta cauza nici nu mi-a fost comunicat vre-o data. De altfel nici nu putea fi comunicat din moment ce nu-mi era adresat. Doar ca era trecut corect CNP-ul si asa m-au gasit dupa 9 ani. Angajatul primariei (executorul) trbuia sa constate nulitatea fiindca nu era numele meu trecut in procesul verbal, mai exact, era trecut alt prenume. In loc sa constate nulitatea, a emis un titlu executoriu. Acesta cunostea neregularitatile existente si cu toate acestea nu a respectat legea in mod intentionat. Ba chiar i-am acordat timp sa remedieze situatia prin anularea titlului pe care l-a emis, lucru pe care nu l-a facut. Toate acestea pot fi demonstrate foarte usor in fata instantei, dar nu este necesar fiindca angajatul a recunoscut deja toate acestea. Ma deranjeaza foarte mult aceasta atitudine de dezinteres total in ceea ce priveste respectarea legilor, iar datorita faptului ca si stia si astfel a actionat cu intentie, fiind de rea credinta, consider ca ar fi necesar ca instanta sa sa dispuna acordarea unor despagubiri. Eu nu am sursa de venit iar toate drumurile la instanta care este intr-o alta localitate, cautiunea, taxa judiciara si alte cheltuieli au fost foarte costisitoare pentru mine. Consider ca nu este normal ca un functionar public sa-si bata joc intr-un asemenea mod fara nici un fel de consecinte. Mai mult, mentionez ca nu am luat nici o amenda niciodata, astfel ca s-ar parea ca cineva a facut o gluma acum 9 ani, prin incheierea unui proces verbal pe numele meu dar cu alt prenume, pentru o fapta care ar fi fost savarsita la o ora inexistenta (ora 29), in prezenta unui martor caruia i se indica doar numele.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Plîngere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în care vă constituiţi parte civilă. Asta, dacă sunt întrunite toate elementele constitutive ale infracţiunii.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda veche de 9 ani LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Va rog sa-mi dati cateva sfaturi. In urma cu 9 ani de zile (pe vremea cand eram minor) am primit o amenda RATB pentru ca nu asi fi avut bilet. ... (vezi toată discuția)
Executare silita se poate face un recurs? TuEsti TuEsti Buna. Am si eu o problema si mare nevoie de un sfat. Am luat o amenda de la C.F.R in 17.02.2011. plecand din tara nu m-am interesat despre amenda si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Anulare rovinieta in urma ril iccj ContSters298656 ContSters298656 Buna ziua, Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta. Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita ... (vezi toată discuția)