avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna seara,
am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa
20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani.
Poate sa il obtina pe cel mic in urma divortului?
A doua intrebare se refera la partaj in sensul ca el detine un apartament la care contractul de vanzare cumparare a fost semnat in perioada in care eu eram insarcinata cu primul copil dar casatoria a fost incheiata dupa semnarea actului. In timpul casatoriei am achizitionat o casa prin credit bancar la caree eu eram titular iar parintii erau coplatitori el doar garant in calitate de sot. In anul urmator am scos din contract parintii mei si l-am trecut pe el coplatitor (de fraiera cred). Anul acesta a suferit un accident AVC hemoragic cu paralizie, numai noi adica eu si parintii mei am avut grija de el si nimeni altcineva, iar acum vrea sa divorteze dar dupa ce se opereaza in Ianuari 2014, probabil ii este frica ca nu are cine sa il ingrijeasca.
Sunt multe de spus iar eu nu vreau sa pierd casa pe care eu vreau sa o las copiilor mei mai ales ca aici majoritatea investitiilor au fost favute din banii parintilor mei prin vanzarea altor 2 apartamente, dar si din banii mei proveniti din vanzarea unor actiuni pe numele meu.
Sunt foarte ingrijorata, asa ca astept un raspuns favorabil din partea dumneavoastra, ce ma sfatuiti sa fac in continuare.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:08, 8 Decembrie 2013
In astfel de situatii ne se poate raspunde imediat - alb sau negru . Sunt mai multi factori : in principiu, copilul are toate sansele sa ramana la dvs avad in vedre in primul rand antecedentele medicale ale sotului, dar , normal, trebuie avute in vedere mai multe aspecte.
In ceea ce priveste imobilul , urmeaza ca in fata instantei sa faceti dovada provenientei sumelor de bani cu care a fost platit . Si aici trebuie sa fie avute in vedere toate probele si situatia de fapt .
Mai o intrebare, cat este pensia alimentara care li se cuvine dupa divort avand in vedere ca baiatul cel mare este la facultate.
Multumesc!
Pensia alimentara se va stabili de catre instanta de judecata, in functie de venitul tatalui, de nevoile copilului... Chiar daca este la facultate, are dreptul pana la 26 de ani sa primeasca ajutor de la parinti, daca nu se angajeaza in timpul facultatii cu contract de munca.
Am pus aceasta intrebare deoarece avocatul sotului meu a spus ca nu o sa plateasca decat 30% din venit, pentru ambii copii. Daca el este in Concediu Medical si are probleme mari cu sanatatea si daca iese la pensie pe caz de boala copii o sa beneficieze pensie alimentara?

Mai am o rugaminte, privind apartamentul dobandit inainte de casatorie, dar, eram impreuna si eu erau insarcinata in acea perioada, copii au dreptul la acest apartament?
Multumesc,
Procentul maxim pt 2 copii e de 33% din salariu, 1/3 adica. daca va iesi la pensie, procentul se va aplica la acest venit.
Copii au drept de mostenire. Apartamentul e bun propriu al sotului, daca la data decesului sotului dvs va mai avea acest ap in proprietate, copiii il vor mosteni.
Bunul cumparat in timpul casatoriei e bun comun.
:offtopic:
Cred ca ati mai avut acelasi subiect deschis si de pe alt nume de utilizator. Pentru ca nu sunteti avocat, va trebui sa va stergeti profilul de consultant.


Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Arisandy Arisandy In cazul unui divort de comun acord, care implica si un minor, mai e nevoie de martori? Daca unul din soti are un imprumut cu ipoteca, apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)