avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna seara,
am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa
20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani.
Poate sa il obtina pe cel mic in urma divortului?
A doua intrebare se refera la partaj in sensul ca el detine un apartament la care contractul de vanzare cumparare a fost semnat in perioada in care eu eram insarcinata cu primul copil dar casatoria a fost incheiata dupa semnarea actului. In timpul casatoriei am achizitionat o casa prin credit bancar la caree eu eram titular iar parintii erau coplatitori el doar garant in calitate de sot. In anul urmator am scos din contract parintii mei si l-am trecut pe el coplatitor (de fraiera cred). Anul acesta a suferit un accident AVC hemoragic cu paralizie, numai noi adica eu si parintii mei am avut grija de el si nimeni altcineva, iar acum vrea sa divorteze dar dupa ce se opereaza in Ianuari 2014, probabil ii este frica ca nu are cine sa il ingrijeasca.
Sunt multe de spus iar eu nu vreau sa pierd casa pe care eu vreau sa o las copiilor mei mai ales ca aici majoritatea investitiilor au fost favute din banii parintilor mei prin vanzarea altor 2 apartamente, dar si din banii mei proveniti din vanzarea unor actiuni pe numele meu.
Sunt foarte ingrijorata, asa ca astept un raspuns favorabil din partea dumneavoastra, ce ma sfatuiti sa fac in continuare.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:08, 8 Decembrie 2013
Multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg, copii au dreptul la apartament doar dupa moartea sotului meu? El vrea sa divorteze...... iar intrebarea era daca copii au dreptul in urma divortului la acest apartament.
Referitor la ce ati mentionat in raspunsul dvs. nu..... nu am mai avut acest subiect deschis pe alt utillizator, poate si alt utilizator mai este intr-o astfel de situatie ca si a mea, dar ma indoiesc, poate ati vazut in ceeace am scris, sotul meu a suferit un AVC Hemoragic.
Eu am pus aceste intrebari, in ideea de a stii ce trebuie sa fac mai departe pentru a-mi proteja si asigura copii in viitor. Oricum trebuie sa consult un avocat....
Multumesc,
Nu, nu au dreptul copiii la ap pt ca nu au contribuit la achizitionarea lui. Prin partaj, sotii sunt cei ce isi impart bunurile comune. Bunurile proprii raman ale sotului care le are in proprietate. Copiii au drept sa isi mosteneasca parintii, cat acestia sunt in viata nu au drept asupra bunurilor parintilor, au drept de intretinere de la parinti cat sunt minori, atat. Copilul major are drpet si el la intretinere daca e major si la facultate de zi, altfel numuai copilul minor are drept la intretinere, iar ptun copil procentul maxim e de 25 %.
Aveti un drept de creanta daca ati investit in casa lui ( platind rate sau renovand-o) cea achizitionata inainte de casatorie. Pentru cea cumparata in timpul casatoriei puteti solicita o cota mai mare daca dovediti ca ati contribuit mai mult la avans/ achitarea ratelor/ imbunatatiri.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Arisandy Arisandy In cazul unui divort de comun acord, care implica si un minor, mai e nevoie de martori? Daca unul din soti are un imprumut cu ipoteca, apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)