avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie celalalt parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie celalalt parinte

Buna ziua,
Eu si partenera mea ne aflam in situatia de a depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil pina la virsta de 1 an. Lucrurile stau in felul urmator:
Copil nascut la 3.11.2013
Parinti necasatoriti
Eu (tatal) am fost obligat sa imi dau demisia incepind cu 1.01.2014
Mama este salariata, in prezent se afla in concediu post natal pina la data de 5.01.2014
Avind in vedere ca eu am avut venituri mai mari in cele 12 luni dinaintea nasterii copilului am dori sa optez eu pentru indemnizatia de crestere a copilului, cel putin pe primele 6 luni ale lui 2014 pina cind imi voi gasi de lucru, iar mama sa intre in concediu fara plata. Din cite inteleg eu din legislatie asta nu implica pina acum nici o problema, mama poate opta oricind pentru a prelua ea CCC.
Problema noastra este legata de stimulentul de insertie, de care dorim sa beneficieze mama, ea avind un loc de munca la care se poate intoarce. Poate face asta avind in vedere ca nu este beneficiara initiala a CCC? Exista o perioada minima de CCC pentru care trebuie sa opteze pentru a putea beneficia si de stimulentul de insertie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: wings100 , utilizator 15:24, 12 Decembrie 2013
De stimulentul de insertie va beneficia doar acela din parinti care intra primul in CCC.
Chiar daca intra pentru o singura luna dupa care sa intru eu?
1. Indiferent pentru ce perioada intra in CCC numai primul care o face beneficiaza de stimulentul de insertie.

2. - Intrati dvs., ca tata al copilului, primul in CCC si cand veti gasi un loc de munca veti suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si veti primi stimulentul de insertie.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta copilului de 1 an trebuie sa incepeti sa aveti venituri din salariu inainte de a implini copilul 11 luni, pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie (avand in vedere ca mama trebuie sa intre si ea cel putin o luna in CCC).
Multumesc, am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii nascuti din sarcina de tripleti chrisss81 chrisss81 Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, insa, in functie de durata ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie eionela eionela Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -de la 26.09.2013 beneficiez de CIC pana la varsta de 2 ani a copilului. de la 01.10.2014 doresc sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata sau mama Ral_uca Ral_uca Buna ziua, As dori sa stiu si eu ce se intampla in urmatoarea speta: mama salariata full time intra in CCC si alege varianta 1 an (pt ca e mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)