avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu ?

Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in curand. Proprietatea nu este imprejmuita cu un gard, dar este bine delimitata de niste pari (semne de hotar), atat la cele 4 colturi, cat si la jumatatea fiecarei laturi. De asemenea, toata suprafata terenului a fost decopertata, ceea ce face si mai vizibila diferenta dintre proprietatea mea si cele vecine. Saptamana trecuta, deplasandu-ma acolo, am gasit imediat langa constructie, deci pe terenul meu, o autoutilitara si trei barbati care incarcau niste materiale de constructii, care se aflau atat pe constructie cat si pe langa aceasta. I-am rugat sa se legitimeze si sa imi spuna de ce incarca acele materiale de constructii. Mi-au comunicat ca sunt de la firma care a livrat materialele si, intrucat sunt neplatite de anteprenorul meu general cu care ridic casa, vor sa le ia inapoi. Intre timp a aparut si un vecin care a asistat ca martor. Le-am spus ca eu nu cred si ca trebuie sa-mi prezinte documente in acest sens, un ordin de transport sau o imputernicire din partea anteprenorului meu ca sunt indreptatiti sa le preia de la fata locului si bineinteles un contract ca ei au livrat materialele. Mi-au spus ca nu au astfel de documente. In aceste conditii, le-am spus ca trebuie sa se opreasca din incarcat pentru ca se afla pe proprietatea mea privata fara sa le fi dat vreodata acordul si ca ii rog sa paraseasca proprietatea mea si sa asteptam impreuna in strada politia pe care am anuntat-o intre timp. Nu au vrut sa astepte venirea politiei si au plecat in tromba cu o parte din materiale.
Nu ma intereseaza despre infractiunea de furt savarsita de cele trei persoane, am facut plangere in acest sens, ci ma intereseaza doar daca in conditiile in care i-am gasit pe proprietatea mea fara acordul meu, le-am aratat de unde pana unde se intinde ea si i-am rugat de fata cu un martor sa o paraseasca de indata, cele trei persoane au savarsit si infractiunea de violare de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: celina , utilizator 20:53, 6 Iunie 2009
Daca a-ti formulat reclamatie pentru furt,organele de cercetare penala vor stabili in cursul anchetei daca se retine sau nu si infractiunea de violare de domiciliu.
Daca furtul ramine,sub forma calificata,infr. de violare de domiciliu este inghitita de aceasta.


Detectiv Particular FILIP STELIAN
Daca nu sunt indeplinite conditiile " prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate ori a unei chei mincinoase", atunci infractiunea de furt nu absoarbe violarea de domiciliu.
asa este, subscriu, daca nu sunt indeplinite conditiile aratate de antescriitorul meu nu poate fi absorbita infractiunea de violare de domiciliu
Va multumesc pentru raspunsuri
@ filipstelian
Nu poate fi vorba de a astepta sa faca politistii ceva. Politistii nici macar nu vroiau sa imi inregistreze plangerea. In mod absolut ridicol, au sunat la firma respectiva si au intrebat-o pe persoana care a raspuns daca sunt sau nu materialele platite. Bineinteles ca acea secretara a spus ca nu sunt platite, moptiv pt care politistul i-a multumit frumos si a inchis telefonul, fara macar sa o roage sa trimita prin fax documentele, dupa care mi-a spus mie ca s-a rezolvat situatia, materialele sunt ale lor si bine au facut ca le-au luat, asa ca, citez "d-voastra sa va duceti acasa". Nu mai conteaza cat m-am enervat, am insistat sa depun plangere spunandu-le ca eu nu am avut niciodata vreun raport juridic cu acea firma si ca nu aveau dreptul sa intre pe proprietatea mea indiferent de motiv. Foarte greu am reusit sa-l fac pe politist sa inteleaga ca vreau neaparat sa fac plangerea pt furt calificat si nu pt furt simplu ca au fost trei persoane. Nu mai vreau sa vorbesc despre atitudinea absolut sfidatoare a politistilor. Dupa vreo doua zile am reusit sa dau de anteprenor care mi-a confirmat ca are niste materiale neachitate catre firma respectiva dar de la o cu totul alta locatie unde clientul anteprenorului meu a intarziat cu plata si ca le-a spus ca se rezolva curand. Dar cei de la firma de constructii care au intrat pe proprietatea mea si-au adus aminte ca au livrat si la mine ceva materiale si au zis ca isi repara din paguba cu ce vor lua de la mine.
@ GabrielaA & @ ZFCZLIN
Va multumesc de asemenea pentru raspunsuri. Nu am foarte multe cunostinte juridice, dar din raspunsurile d-voastra inteleg ca este vorba si de violare de domiciliu in concurs cu furt calificat. Inteleg ca in conditiile in care ei au fost atentionati ca se afla pe o proprietate privata, chiar daca nu era imprejmuita cu gard adevarat ci doar cu semne de hotar, este violare de domiciliu. Va rog sa ma corectati daca am inteles gresit
....................incadrarea faptei nu o faceti dvs.ca persoana vatamata, asa ca nu inteleg cum ati incercat dvs sa-l convingeti pe pol. sa depuneti plangere ptr furt calificat ................ aveti posibilitatea de a depune plangere la parchet daca nu gasiti intelegere la politie.

Alte discuții în legătură

Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)