Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicarea legii sanatatii mintale 487/2002 - internare nevoluntara

As dori sa stiu care este mecanismul pentru aplicarea acestei legi (in special articolul cu internarea nevoluntara).

Motivul pentru care intreb este urmatorul: un membru al familiei (grad 1) a inceput sa afiseze simptomele unei afectiuni psihice. In ultima vreme s-au inrautatit. Avem si probe (diverse mesaje scrise sau lasate online). El refuza sa mearga la medic, nici macar la control, asa ca nu a fost diagnosticat. Cand am chemat salvarea a fugit, iar politia nu face mai mult de o legitimare (chiar daca nu are acte la el).

Deci familia doreste sa il duca la un psihiatru pentru diagnosticare, politia nu il duce pentru ca nu e violent, simptomele se inrautatesc si nu stim cum putem/daca putem sa fortam un consult/internare in aceasta situatie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:32, 26 Decembrie 2013
Puteti sa luati persoana la plimbare si sa ajungeti la spital sau chemati salvarea si aveti grija sa nu fuga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
"politie sanitara"? CYBORG CYBORG Domnule avocat, va multumim pentru efortul de a ne raspunde prompt la intrebari. As vrea sa va intreb daca mai exista politie sanitara.Parca inainte de 89 ... (vezi toată discuția)