avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Disjungerea in noul cod de procedura civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Disjungerea in noul cod de procedura civila

Mai este reglementata disjungerea in N.C.PR.CIVILA?
In acceasi cauza am doua petite :as vrea sa solicit disjungerea: pe un petit sa l suspend si doar pe unul sa se pronunte instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 12:59, 21 Decembrie 2013
Cazul mai multor capete principale de cerere
Art. 99. - (1) Când reclamantul a sesizat instanţa cu mai multe capete principale de cerere întemeiate pe fapte ori cauze diferite, competenţa se stabileşte în raport cu valoarea sau, după caz, cu natura ori obiectul fiecărei pretenţii în parte. Dacă unul dintre capetele de cerere este de competenţa altei instanţe, instanţa sesizată va dispune disjungerea şi îşi va declina în mod corespunzător competenţa.
(2) În cazul în care mai multe capete principale de cerere întemeiate pe un titlu comun ori având aceeaşi cauză sau chiar cauze diferite, dar aflate în strânsă legătură, au fost deduse judecăţii printr-o unică cerere de chemare în judecată, instanţa competentă să le soluţioneze se determină ţinându-se seama de acea pretenţie care atrage competenţa unei instanţe de grad mai înalt.
multumesc...petitele sunt strans legate intre ele...unul este pe nulitate act si celalalt de recuperare suma de bani dupa ce se constata nulitatea actului...oricum as face tot Tribunalul este competent.In concluzie se pot disjunge?
Teoretic se poate.
Practic însă în acest caz problema este că nu veți putea motiva cererea de disjungere în așa fel încât să convingeți instanța să admită disjungerea.

Ce motiv ați putea invoca pentru judecarea separată a anulării de restiuirea prestațiilor ca efect al aceleiași anulări?
care este articolul care se relera la disjungere in NCP?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 actiuni intr-o speta, cu grade diferite de jurisdictie aidu aidu Ce se intampla daca intr-un dosar sunt 2 capete diferite de cerere, care din motive de economie, se judeca imprejuna fiind despre aceleasi fapte, insa unul ... (vezi toată discuția)
O singura actiune cu mai multe capete de cerere sau actiuni individuale ? viktorV viktorV Sunt salariat la un singur angajator multinational, in mai multe contracte individuale de munca pe durata nedeterminata, care privesc tari diferite, dar, cu ... (vezi toată discuția)
Timbraj capete de cerere pentru despabugiri forta majora covid 19 seldom seldom Buna ziua, Pentru o cerere in pretentii cu 2 capete de cerere, unde se solicita suma de 1000 lei despagubire pentru: 1. In principal pentru nerespectarea ... (vezi toată discuția)