avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 2 actiuni intr-o speta, cu grade diferite de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

2 actiuni intr-o speta, cu grade diferite de jurisdictie

Ce se intampla daca intr-un dosar sunt 2 capete diferite de cerere,
care din motive de economie, se judeca imprejuna fiind despre aceleasi fapte,
insa unul dintre ele este susceptibil de apel si recurs,
iar celalalt doar de apel?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:57, 16 August 2015
Cred că va fi vorba despre disjungere într+un dosar separat.sau se aplică art. 99 NCPC
Da, sunt de acord, mai cu seama cu alin (2) În cazul în care mai multe capete principale de cerere întemeiate pe un titlu comun ori având aceeaşi cauză sau chiar cauze diferite, dar aflate în strânsă legătură, au fost deduse judecăţii printr-o unică cerere de chemare în judecată, instanţa competentă să le soluţioneze se determină ţinându-se seama de acea pretenţie care atrage competenţa unei instanţe de grad mai înalt.

Dar intrebarea este daca voi avea acces la 2 cai de atac (corespunzator capatului de cerere care atrage competenta instantei inferioare) sau una singura (corespunzator capatului care atrage competenta instantei superioare)?
Judecarea capătului de cerere care este de competența tribunalului se va suspenda până la judecarea cererii care este de competența judecătoriei.și se vor disjunge, ambele cereri fiind principale .
Nu se poate reține conexitatea, deoarece , pe lângă celelalte condiții prevăzute de lege , pentru a fi conexe pricinile trebuie să se afle înaintea aceleași instanțe sau instanțe diferite , de același grad. Ori, din această cauză se va merge pe disjungere și suspendarea celei de la tribunal până la soluționarea cererii de la judecătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungerea in noul cod de procedura civila Ramona24 Ramona24 Mai este reglementata disjungerea in N.C.PR.CIVILA? In acceasi cauza am doua petite :as vrea sa solicit disjungerea: pe un petit sa l suspend ... (vezi toată discuția)
O singura actiune cu mai multe capete de cerere sau actiuni individuale ? viktorV viktorV Sunt salariat la un singur angajator multinational, in mai multe contracte individuale de munca pe durata nedeterminata, care privesc tari diferite, dar, cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare - conflict negativ de competenta bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Pot eu in calitate de parat (intimat) sa solicit suspendarea cauzei pe motivul ca 2 instante ( o judecatorie si un tribunal contencios) hotarasc ca ... (vezi toată discuția)