avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc de munca

As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie:

Un angajator emite urmatoarea adresa:

Incepand cu data de ..(data)...urmeaza sa va aduceti la indeplinire atributiile de serviciu pe care le-ati avut si pana acum la....(alt loc de munca)...
Mentionam ca in CIM nu intervin modificari de natura contractuala.

Cum poate fi interpretat un astfel de text in raport cu prevederile din legislatia muncii?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 20 Decembrie 2013
cum era trecut locul de munca in CIM?
Structura de organizare(serviciul) in contractul propriu-zi si punctul de lucru(obiectivul) in fisa de post.
Este o modiificare unilaterala a contractului de munca, ceea ce ati primit dvs.
Codul Muncii prevede:

Art.41 (2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Art. 42.
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
....

Art.48
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Dvs aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia angajatorului de a va modifica unilateral locul de munca.
Totusi in adresa se specifica faptul ca nu se modifica nimic din contract.Eu am interpretat-o ca fiind delegare deoarece angajatorul nu a vrut sa dea lamuriri.

Care este efectul necontestarii in instanta in termen legal, transmitand doar un refuz intern, si nesemnarii nici unui act aditional ori fise de post?Ce statut are un astfel de salariat?

Mi se pare absurd sa contesti in instanta modificarea contractului pe baza unei hartii unde scrie ca nu se modifica nimic.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
costel58, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca costel58 costel58 Este legala modificarea unilaterala (prin dispozitie) a locului de munca din contractul individual de munca in conditiile in care ulterior salariatul refuza ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare meserie goplanet goplanet E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare ... (vezi toată discuția)
Modificarea unilaterala a contractului individual de munca Oanastefania Oanastefania Este legală modificarea unilaterală a contractului individual de muncă în sensul trecerii salariatului de la un loc de muncă la altul determinată de ... (vezi toată discuția)