avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare produs daca am platit avans
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare produs daca am platit avans

Buna seara va rog ajutatima .
Am un precontract de vanzare -cumparare pentru cumpararea unui utilaj nou care imi expira pe 31dec 2013 .Am dat deja un avans care l-am platit taind si factura ,restul urmand sa fac un crdit la un IFN recomandat de furnizorul acestui utilaj.Documentatiile ,demersurile ,la creditor au fost facute si am fost de acord cu oferta de credit .Astazi cand m_am dus sa semnez contractul de credit am observat unele clauze care nu sunt deacord si nu am stiut de ele.Mai mult din contract lipseste si o anexa cu graficul de rambursare parte integranta din contractul de credit.
As vrea sa renunt la tot am fost dus in eroare.
ce sa fac ?Deja am dat un avans! Deja am demarat demersurile cu creditorul!
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
geims, utilizator
Cel mai recent răspuns: geims , utilizator 08:37, 31 Decembrie 2013
Daca nu ati semnat contractul de credit, fata de IFN nu aveti nici o obligatie, puteti sa va razganditi, puteti sa nu mai fiti de acord cu anumite clauze cu care ieri erati de acord, chiar nu conteaza ca a pierdut ceva timp cu actele dvs.
In legatura cu avansul pe care l-ati platit, depinde foarte mult de ce prevede contractul pe care l-ati incheiat cu vanzatorul, referitor la renuntarea la achizitie.
Nu am inteles partea cu taiatul facturii. De regula unul taie factura si celalalt plateste.
Daca va doriti utilajul respectiv, sfatul meu este sa cautati alt finantator ca piata este plina.


Domnule consultant
Referitor la contractul de credit l_am semnat dar la pnct 18 din acest contract scrie: -acordarea creditului se va face doar in urma prezentarii procesului verbal de predare primire a bunului,semnat intre debitor si furnizorul de bunuri dar acesta nu este semnat. Dar pot si solicita in 14 zile la renuntarea creditului .Am fost dus in eroare cu oferta de credit.
In legatura cu furnizorul in antecontractul de vanzare cumparare la paragraful 7 scrie: In caz de neexecutare a obligatiei de plata a avansului (dar eu l-am dat) ,Promitentul Cumparator datoreaza cu titlu de daune-interese 10% din pretul contractului de vanzare-cumparare.
Despre factura furnizorul a emiso acum o saptamana cu valoarea totala a utilajului incasand decat avansul meu restul urma de la creditor.
Cum sa ies din toate astea ,credit nu vreau sa mai fac la acest creditor dar nici la altul poate negociez cu furnizorul de utilaj sa pierd un avans mai mic totusi.
Deocamdata relatia dvs. este doar cu vanzatorul. Faceti o notificare catre IFN in care sa scrieti ca ati ales sa va prevalati de acel articol din contract in care scrie ca in 14 zile puteti renunta la credit, astfel evitati eventuale neplaceri ulterioare.

In rest depinde de cel de la care vreti sa cumparati, de ce scrie in acel antecontract si de cum negociati, poate va intelegeti.
am sunat acum furnizorul si mi-a spus ca ei trebuie sa incaseze neaparat factura daca a emiso zicandu-mi ca asa sunt regulile de creditare .Dar eu nu am avut oferte de credit cu cele stipulate in contract.Aceea cu 14 zile nu este specificata in contract singura portita care o am ar fi pnct. 18 - acordarea creditului se va face doar in urma prezentarii procesului verbal de predare primire a bunului nesemnat de mine nu?
Furnizorul nu poate sa anuleze acea factura emisa si sa ma penalizeze conform contractului
adica neachitarea pina la 31 dec a avansului ma penaliza cu 10% .Dar eu am dat avansu insa nu diferenta de la creditor.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract vanzare apartament costi1987 costi1987 Buna ziua, Am un apartament la vanzare si saptamana trecuta m-am inteles cu niste clienti sa il cumpere. Mi-au cerut contractul de vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans prima casa vrabiutssa vrabiutssa Buna ziua, acum cateva luni am incercat achizitionarea unui apartament prin credit Prima Casa. Am gasit un apartament prin Agentie Imobiliara. Toate bune si ... (vezi toată discuția)