avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV primit pentru viteza (151km/h)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV primit pentru viteza (151km/h)

Buna seara,
Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau.
In data de 27.12.1013 am fost inregistrat si filmat de catre aparatul radar cu 151km/h in afara localitatii pe drumul national E85.
Cum sa intamplat.
In afara localitatii pe drumul national E85 o masina Dacia Logan de culoare alba, fara insemnale politiei ma inregistrat cu viteza de 151km/h. In prima locatilate am fost tras pe dreapta si instiintat ca am depasit viteza legala cu 51km/h. Politistul mi-a retinut carnetul de conducere pentru 90 de zile si am fost amendat cu 720lei. Procesul verbal am refuzat sa-l semnez.
La primirea procesului verbal prin posta am constat ca exista un martor care nu a fost de fata si a semnat acest proces verbal. Este corect acest lucru?

Nu stiu daca procesul verbal poate fi anulat, dar stiu ca aceste aparate radar au o eroare de 4% conform BIROUL ROMAN DE METROLOGIE. Credeti ca exista posibilitatea ca instanta se imi redea dreptul de a conduce si sa ramna doar amenda?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:58, 7 Ianuarie 2014
In situatia expusa ,nu exista motive reale pentru care eventual sa promovati plangere contraventionala impotriva PV,respectiv sanctiunile ,atat cele principale cat si cele complementare sunt temeinice si legale
Formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal si nu uitati sa timbrati cu taxa judiciara in cuantum de 20 de lei pentru ca aceasta procedura nu mai este scutita de taxa judiciara de timbru. Nu este corect ce s-a intamplat in cazul dumneavoastra. Martorul asistent trebuia sa fie prezent la momentul la care trebuia sa se constate refuzul dumneavoastra de a semna procesul verbal. Chiar si in astfel de conditii, atunci cand fapta a fost constatata cu mijloace tehnice certificate (cinemometrul rutier/radar) nu este necesara trecerea unui martor asistent din partea agentului constatator. Prin urmare, s-ar putea sa aveti o surpriza cand veti ajunge in instanta si poate nu au inregistrarile sau poate viteza retinuta este alta. Trebuie sa incercati.
Chiar daca nu a fost de fata un martor asistent care sa confirme refuzul semnarii pv de catre contravenient, in cele mai multe cazuri instanta de judecata se concentreza mai mult asupra consecintelor faptei decat asupra indeplinirii conditiilor de intocmire a pv. Avand in vedere ca fapta s-a savarsit in afara localitatii se poate lua in considerare ca nu aveau de unde sa gaseasca un martor in camp iar ca sa opresti un alt conducator auto sa confirme refuzul semnarii pv mi se pare o aberatie in condiiile in care in eventualitatea unui proces trebuie sa pui pe cineva din Maramures pe drumuri sa participe ca martor la judecatoria Cucuietii din deal din jud. Buzau. Asa ca instanta de judecata va lua de buna inregistrarea foto/video a vitezei dovedita cu un aparat verificat metrologic. Toleranta de 4% este plus/minus asa ca viteza putea sa fie si mai mare decat 151 km/h.
Buna ziua,
Radarul era in afara localitatii dar echipajul de politie care ma oprit era in localitate, in prima localitate de dupa masina cu radar, deci nu eram in camp. In acea zi am numarat 5 radare in localitati pana sa ma prinda acesta din afara localitatii, am mers regulamentar, pana am pacatuit intr-o vale. Nu am nici o scuza dar parca suntem prea haituiti de politie, pana la Fosani au mai fost 3 radare.
Se poate cere de la IPJ Buzau certificatul de omologare a radarului si ca acesta a fost verificat de B.R. METROLOGIE in ultimele 12 luni, sau acesta lucru se cere in instanta?

Pot verifica daca politistul a fost de serviciu in acea zi?

Va mai rog sa-mi spuneti care ar fi costul procesului daca pierd?

Va multumesc
In instanta veti primi toate informatiile privind aparatul radar, inclusiv autorizatia operatorului radar si ordinul de serviciu privind misiunea de depistare a grabitilor.
Cheltuiala este de 20 de lei, taxa de timbru ptr depunerea plangerii plus cheltuielile cu plmbatul pe la instanta. Politia poate cere cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)