avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda viteză
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda viteză

Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h in mod sigur, e relevant acest lucru la contestație? E vreo șansă sa aplice marja de eroare de 3km/h?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:19, 16 Mai 2017
Buna ziua. Puteti incerca, depinde de instanta. Trebuie sa solicitati ca IPJ sa precizeze ce model de aparat radar s-a folosit, daca are capacitatea de a inregistra si in miscare si clasica verificare metrologica :)
Marja de eroare nu inseamna ca nu este luata in considerare viteza inregistrata, ci doar ca, la verificarea metrologica, indicatiile aparatului radar respectiv trebuie sa se incadreze in acea eroare. Eroarea acceptata este de +- 4% peste 100km/h. Exista si posibilitatea ca aparatul radar sa indice mai putin cu 4% :) .
"Moving Operating Speed: In opposite direction mode, Patrol Speed range is 12 mph to 80 mph. Target Speed Range is 20 mph up to a closing speed of 200 mph."
Din manualul radarului Autovision BEE III care e omologat si pentru depistare in mers. 80 km/h nu e o problema pentru el.

Și dacă are peste 80 mph?
Busugaby a scris:

Și dacă are peste 80 mph?

Din moment ce in specificatiile tehnice e dat acel interval, in mod sigur indicatia aparatului radar va avea o eroare peste cea admisa. Asta ar insemna ca masina politiei sa fi circulat cu peste 129 km/h. Dupa ce veti face plingere si politia va depune proba video (pe care ar trebui s-o primiti in copie), veti vedea cu ce viteza au circulat, pe monitorul aparatului radar se afiseaza ambele viteze: cea a tintei ( "target" - adica autoturismul dvs.) si cea a masinii de politie (masurata cu un senzor GPS).

Sincer, nu prea. Nu prea de tine cont in instanță la virgulă, așa.
Judecătorul vede doar că ați depășit viteza legală și sunteți vinovat. Punct!
Dar, puteți încerca. Bafta.

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Masurare radar in conditii de perturbatii electromagnetice bogdan_smeu bogdan_smeu Salutare intregii comunitati. Doresc sa mentionez ca apreciez foarte tare toti specialistii care dau raspunsuri dezinteresate atator neinstruiti - cum sunt si ... (vezi toată discuția)