avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungirea cartii de rezident
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungirea cartii de rezident

Salut, sunt cetatean moldovean si sunt casatorita cu cetatean roman. Am carte de rezident pentru membru de familie pe 3 ani. In curind imi expira aceasta carte de rezidenta si eu in Romania am stat in total 2 luni. Sotul meu munceste in alta tara si eu am stat cu el si in aceasta tara sunt rezident pe 5 ani si inainte de a prelungi cartea de rezidenta voi naste un bebe in afara Romaniei aici unde lucreaza sotul. Trebuie sa merg in Romania sa prelungesc cartea de rezidenta. Va rog explicati-mi ce sanse am si ce acte am nevoie si in cit timp se da cartea de rezidenta pentru membrii de familie? Daca voi avia probleme ca nu am locuit pe teritoriul romaniei? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:15, 3 Ianuarie 2014
Nu ar trebui sa aveti probleme pentru ca ati stat impreuna cu sotul dvs. In plus veti avea si un copil, deci e clar ca nu ati incheiat o casatorie de convenienta.
Anexati la documentele pe care le veti duce la Imigrari contractul de munca al sotului, cartea dvs. de rezidenta de acolo si orice alt document care arata ca locuiti cu forme legale in acea tara (+ copii dupa ele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie Nes Nes Buna ziua! Sunt cetatean al Rep. Moldova, sunt casatorita cu cetatean roman si posesare a unui card de rezidenta pt membrii de familie. Astazi am fost la ORI ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)