avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ortografierea prenumelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ortografierea prenumelui

buna ziua .In ce costa ortografierea prenumelui in ortografierea limbii materne? Eu am fost cu baiatul meu la starea civila sect 2 si doamnele de acolo mi-au spus ca nu trebuie sa schimb prenumele baiatului pe cale administrativa ,si mia spus ca trebuie sa facem ortografierea prenumelui la sect 1 acolo unde are copilul certificatul de nastere pt ca e vorba de o litera care trebuie indreptata .cat timp dureaza ortografierea prenumelui a baiatului? baiatul este major. va multumesc si UN NOU AN FERICIT.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:51, 7 Ianuarie 2014
Inseamna ca puteti cere inscrierea prin menţiune pe marginea certificatului de nastere a prenumelui, nu e nevoie sa parcurgeti procedura pe cale administrativa. E mult mai simplu, completati o cerere de forma asta:

[ link extern ]

Ar fi bine sa intrebati daca aveti nevoie de adeverinta de la un traducator autorizat ca eliminarea literei este ortografierea prenumelui in limba romana si de consimtamantul sotului (nu ati spus daca este major copilul).

Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Ares-3, moderator
baiatul este major.are 18 ani si 10 luni. am o declaratie de la un traducator de anul trecut. mai este valabil declaratia? sau trebuie alta? ce acte avem nevoie pt treaba asta? va multumesc frumos
Nu vad de ce nu ar mai fi valabila, as raspunde Da.
Are nevoie de cartea lui de identitate in termen de valabilitate - banuiesc ca a schimbat-o la 18 ani - si de certificatul de nastere in original.
Dupa ce il va primi pe cel nou va trebui desigur sa isi schimbe iar CI. In max. 30 de zile ar trebui sa il aveti.
buna ziua. vreau sa va mai intreb ceva. baiatul mai are nevoie de consimtamantul nostru cumva? sau nu mai e nevoie tinand cont ca el este major.va multumesc frumos. buna ziua
Buna seara,
Nu este nevoie pentru ca e major.

Cu placere, sper sa va fie de folos :)

Alte discuții în legătură

O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)
Folosirea numelui de familie al mamei alaturi de numele de familie actual. ContSters146145 ContSters146145 Pot folosi numele de familie al mamei alaturi de numele de familie actual ? De mentionat ca nu am efectuat schimbarea de nume in acte,datorita autoritatilor ... (vezi toată discuția)