avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ortografierea prenumelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ortografierea prenumelui

buna ziua .In ce costa ortografierea prenumelui in ortografierea limbii materne? Eu am fost cu baiatul meu la starea civila sect 2 si doamnele de acolo mi-au spus ca nu trebuie sa schimb prenumele baiatului pe cale administrativa ,si mia spus ca trebuie sa facem ortografierea prenumelui la sect 1 acolo unde are copilul certificatul de nastere pt ca e vorba de o litera care trebuie indreptata .cat timp dureaza ortografierea prenumelui a baiatului? baiatul este major. va multumesc si UN NOU AN FERICIT.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:51, 7 Ianuarie 2014
Din moment ce vorbim de,,ortografierea in limba materna,, este de la sine inteles ca trebuie mai intai sa demonstram nationalitatea mamei, mai apoi vorbim de traducerea facuta de un traducator autorizat. Desigur mama poate sa dea o declaratie la notar ca este de nationalitate maghiara de exemplu si sa se faca traducerea prenumelui din romana, cum a fost inscrisa, in limba materna, adica maghiara. Oricum la dosar se solicita si extrasele dupa actul de nastere al mamei si al copilului, traducerea, copie CI, copie dupa actele de stare civila. Se formuleaza o cerere tip, care trebuie aprobata de primar. Cererea se depune la starea civila care are in pastrare actul de nastere. Daca nu puteti solicita schimbarea prenumelui pe cale administrativa.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)
Folosirea numelui de familie al mamei alaturi de numele de familie actual. ContSters146145 ContSters146145 Pot folosi numele de familie al mamei alaturi de numele de familie actual ? De mentionat ca nu am efectuat schimbarea de nume in acte,datorita autoritatilor ... (vezi toată discuția)