Doresc si eu o informatie.Am scos de la cadastru o copie a cartii , istoricul sa zic asa si acolo scrie ca bunicul meu are pamantul x si scrie ca se intabuleaza dreptul de proprietate cu titlu de drept si ca este scutit de expropriere jumate, jumate cu fralele lui. Va rog sa-mi spune-ti ce trebuie sa fac incontinuare ca habar nu am. Pamantul este la sat si eu am scos istoricul de la cadastrul din oras.Banui ca trebuie sa merg la Primarul comunei caruia apartine satul, nu? Mi-au raspuns domnii avocati sau consilieri ca trebuie sa vad cine are titlu de proprietate .Aici in cartea asta nu scrie nimic de asa ceva.Ma refer la jumatatea fratelui bunicului care am auzit ca si-ar fi cerut partea.Putea sa ia si jumatatea bunicului meu?va rog sa ma sfatuiti .Va multumesc oricum
Incercati sa fiti mai clara. Ati cerut un extras de carte funciara pentru un anumit teren. Bun... Ce doriti sa faceti in continuare in legatura cu ce....? Doriti sa vindeti terenul? Trebuie sa dezbateti o mostenire?
Fratele bunicului, nu are vocatie la mostenire atat timp cat exista descendenti din clasa I, adica copii, nepoti, stranepoti...
sa inteleg ca bunicul d-voastra are un teren impreuna cu fratele sau mostenire de la autorul lor comun. daca este asa fiecare trebuie sa-si ia partea, insa vor trebui sa faca iesirea din indiviziune.
sper ca am inteles bine.
daca nu va rog reveniti cu lamuriri suplimentare.
Se merge la primaria unde s-a aflat pamantul si cereti sa vi se spuna cine a intrat cu acest teren in CAP (se va vedea daca bunicul si fratele sau au intrat separat, sau daca unul dintre ei a adus in cooperativa intreaga suprafata de pamant). Apoi, verificati daca fratele bunicului sau rudele acestuia au facut vreo cerere in baza legii 18/1991, 1/2000 sau 247/2005 pentru reconstituirea dreptului de proprietate si pentru ce suprafata. Daca suprafata de teren ce i s-ar fi cuvenit bunicului dvs nu a fost inca ceruta de nimeni, singura cale care va ramane este o actiune in instanta pentru reconstituirea dreptului de proprietate, insa va trebui sa gasiti o justificare plauzibila pentru faptul ca nu ati formulat aceasta cerere la comisia locala in termenul prevazut de cele 3 legi ale fondului funciar.
Succes.