avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim

Conform art.95 alin 2 din legea 188/1999 doresc sa suspend raportul de serviciu din institutie, pentru interes personal legitim(propunere de a lucra o perioada la o societate privata). In acest sens cum se defineste "interes personal legitim"?
Acum numai prevede legea ca nu pot pe perioada suspendarii sa prestez o munca renumerata...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 11 Ianuarie 2014
O semnificatie a notiunii de interes legitim personal este data de art.2 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, si anume :
interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumita conduita, in considerarea realizarii unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat.


Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...


Art.96 alin.1 din Legea nr.161/2003:
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi in domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
L188 - suspendarea contractului de munca pt functionari publici antara antara Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa stiu daca pot sa-mi suspend contractul de munca pe o perioada de 1 an, din motive personale si daca in acesta ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate profesie mediator ecaliopi ecaliopi Este compatibil mediatorul cu functionarul public (numit in baza Legii nr. 188/1999) ? (vezi toată discuția)