avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contestatie in anulare

Ordonanta de somatie de plata mai poate fi atacata cu contestatie in anulare, pe baza unor argumente care nu au fost ridicate in momentul judecarii cauzei ? Mai exact, debitoarea nu a depus intampinare, nu s-a prezentat, insa acum din acte reiese ca are dreptate, iar sentinta ar trebui anulata.

Din moment ce nu a depus intampinare, mai poate ataca pe aceasta cale ? Binenteles nu este o situtuatie prevazuta la art 317......
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 15:49, 13 Aprilie 2009
Impotriva ordonantei care cuprinde somatia de plata se poate depune cerere in anulare. Conform art. 4 alin.4 din OG5/2001 actualizata ....debitorul "poate" depune intampinare. Astfel nedepunerea intampinarii nu este un motiv de respingere a cererii in anulare. Din practica am observat ca un debitor de rea credinta depune cerere in anulare numai pentru a tergiversa actiunea creditorului de recuperare a debitului, dat fiind faptul ca o instanta care admite somatia de plata consider ca a putut constata clar daca sunt sau nu intrunite codnditiile de admisibilitate.
In primul rand tin sa va multumesc pentru raspunsul D-voastra...

In cazul meu, vina imi apartine oarecum, caci la termenul de judecata nu am reusit sa depun intampinare. Acum, spre mirarea mea, cererea a fost admisa, inclusiv penalitati, si vreau sa-l atac cu o cerere in anulare.

Mai concret, dupa actionarea mea in judecata, am primit inca o notificare, pentru o alta datorie, de la aceeasi creditor. I-am formulat o adresa prin care mi-am exprimat intentia de a solutiona toate problemele, sens in care i-am solicitat o lista cu toate datoriile pe care le am fata de ei. Mi s-a trimis un centralizator, insa pe lista nu aparea aceasta datorie. Ce a fost pe lista, s-a solutionat ( s-a achitat ), insa cum asta nu era trecuta, a ramas in aer. Acum m-am trezit si cu penalitati ........ Ce parere aveti ?
daca creditorul a mers pe O 119/2007 si debitorul nu a depus intampinare situatia este mai delicata in sensul ca la art.7 al.4 prevede ca : (4) În citaţie se va preciza că până cel mai târziu în ziua fixată pentru înfăţişare, debitorul este obligat să depună întâmpinare, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică. În cazul nedepunerii întâmpinării, instanţa poate considera aceasta ca o recunoaştere a pretenţiilor creditorului.
Este vorba de OG 5/2001
A mai aparut o problema, si vreau sa aud niste pareri....

Somatia de plata ne-a fost comunicata in data de 03.04.2009, si avem 10 zile in care putem depune contestatia in anulare. In mod normal ultima zi este 13.04.2009. Acum problema este ca a trebuit sa paresesc localitatea cateva zile, si abia azi am aflat ca numai martiu reusesc sa ajung acasa.

Pot sa depun marti, 14.04.2009 contestatia, avand in vedere faptul ca data de 13 era zi de sarbatoare pentru catolici, iar directorul general fiind de etnie maghiara, nu a putut sa-l semneze ? Eu am tot dosarul pregatit, chiar daca vorbesc cu cineva sa-l depuna la Judecatorie, nu prea are cine sa-l semneze...

Cum se procedeaza in astfel de cazuri ? Sau fiind zi de sarbatoare pot sa-l depun in data de 14, fara sa ies din termen ?

va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor! Gadigav Gadigav Buna ziua. Am avut un credit in2015 și nemaiplatind am aflat de la angajator că m i s- a pus poprire pe salariu. Din documentul primit tot de la angajator am ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut, somatii de plata tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Doresc un mic ajutor din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: Am un srl cu un asociat, detinem fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)
Revizuire, contestatie in anulare Corina Ganescu Corina Ganescu Buna ziua, In calitate de creditor am facut somatie de plata, am castigat. Debitorul a facut cerere in anulare, a castigat. Debitorul in sustinerea atat a ... (vezi toată discuția)