avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general am nevoie de contabila?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

am nevoie de contabila?

Buna ziua tuturor ,sunt PFA platitoare de tva si as dori daca in cazul meu am nevoie de contabil pt vreo semnatura sau stampila ?deoarece eu am inteles ca nu am nevoie deoarece sunt in partida simpla si am voie sa mi-o tin contabilitatea si singura dar am inteles ca totusi am nevoie la sfarsitul anului de semnatura si stampila unui contabil autorizat,si as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:19, 10 Aprilie 2009
Pentru contabilitate in partida simpla nu va trebuie contabil autorizat.
Dar totusi cine trebuie sa verifice datele notate in documente?Nu este necasar o verificare si confirmare prin semnatura si stampila de catre o persoana autorizata ?
panterita77 a scris:

Dar totusi cine trebuie sa verifice datele notate in documente?Nu este necasar o verificare si confirmare prin semnatura si stampila de catre o persoana autorizata ?


Nu verifica nimeni datele dumneavoastra, nu va trebuie stampila si semnatura din partea unei persoane autorizate.
Cand esti chemat la control cu toate documentele (registru jurnal incasari si plati,registru inventar,note de receptie,z eturi scoase la casa de marcat )in aceste documente exista un total ,este suficient doar calculele facute de mine si semntura mea de intocmit? Desi de la finante mi sa spus ca la calculul impozitului pe venit am nevoie de verificarea documenteor de catre un contabil care va semna si verifica
Legea Contabilitatii
Art. 1
(1) Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi, si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.
(2) Institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial, precum si persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri au, de asemenea, obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara si, dupa caz, contabilitatea de gestiune.
Capitolul II - Organizarea si conducerea contabilitatii

Art. 10
(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere pt intrep. individuala gabi 27 gabi 27 SI INTREPRINDERILE INDIV. TREBUIE SA FACA LISTE PT INVENTARIERE LA SFARSIT DE AN SAU CEVA DE GENUL...???????????:help::help::help: (vezi toată discuția)
Oug nr. 37/2011 marius1975_2 marius1975_2 Ce schimbari aduce aceasta ordonanta pentru un PFA? Pe hotnews.ro am citit urmatoarele: \" * Persoanele ce in exercitiul financiar precedent au inregistrat ... (vezi toată discuția)