avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general În cadrul unui SRL se poate lucra fara contabil?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

În cadrul unui SRL se poate lucra fara contabil?

În cadrul unui SRL se poate lucra fara contabil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 19 Ianuarie 2021
Daca va descurcati se poate lucra fara angajarea unui contabil. Insa :

1. Societățile comerciale, societățile/companiile naționale, regiile autonome, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, societățile cooperatiste și celelalte persoane juridice au obligația să organizeze și să conducă contabilitatea financiară, potrivit prezentei legi.

2. Persoanele de mai sus au obligația să conducă contabilitatea în partidă dublă și să întocmească situații financiare anuale, potrivit reglementărilor contabile aplicabile.

3. Răspunderea pentru organizarea și conducerea contabilității la persoanele prevăzute mai sus revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligația gestionării entității respective.

Contabilitatea se organizează și se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcția de director economic sau contabil-șef se înțelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare și care are atribuții privind conducerea contabilității entității.
Contabilitatea poate fi organizată și condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilității, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant 2011 maria1967 maria1967 Pentru semnarea bilantului la 31.12.2011 la societate pe actiuni,contabilul trebuie sa aiba studii superioare(la intocmit ma refer).Cifra de afaceri este de ... (vezi toată discuția)
Am voie sa semnez bilantul? carmenbn carmenbn Sunt angajata pe functia de contabil sef,cu studii superioare,fara a fi expert contabil sau contabil autorizat. Firma la care lucrez a obtinut o cifra de ... (vezi toată discuția)
Administrator srl poate sa tina contabilitatea? aurah aurah Buna ziua, administratorul unui SRL poate sa isi tina evidenta contabila, daca a terminat studii superioare economice(mentionez ca societatea nu are nici un ... (vezi toată discuția)