avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie mai mare decat venitul minim garantat...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie mai mare decat venitul minim garantat...

Inteleg ca cei care au o venituri mai mari de 1 .693 lei nu mai au dreptul de a cumula pensia cu salariul la stat.Mentionez ca este vorba de un actor care primeste acesti bani reprezentand atat pensia ca urmare a vechimii in munca....plus o suma de bani de la UNITER pe care o incaseaza toti actorii pensionari si alta suma de bani reprezentand drepturi pe care le iau toti care au fost defavorizati ca urmare a deportarii......Suma totala este de circa 25 de milioane....Intrebarea mea este urmatoarea.Putem sa-l oprim in continuare in calitate de salariat platindu-i astfel salariu.
Va multumesc....
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 12:40, 10 Aprilie 2009
A fost publicata vreo OUG in MO cu aceste specificatii, pt ca eu nu imi dau seama exact la ce faceti referire?

Acei 1693 lei se refera la salariu mediu brut pe economie stabilit pentru anul 2009, nu la venitul minim garantat. Salariul minim brut garantat in plata este de la 01.01.2009 600 lei.
Discutia mi se pare prematura.Este un proiect de lege adoptat de guvern in sedinta din data de 8 aprilie a.c.cu privire la cumulul salariului cu pensia.Sa vedem cum va iesi legea.:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mai mare decat venitul minim garantat mili1976 mili1976 Inteleg ca cei care au o venituri mai mari de 1 .693 lei nu mai au dreptul de a cumula pensia cu salariul la stat.Mentionez ca este vorba de un actor care ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu. lia19. lia19. Un actor pensionar care are salariu fiind incadrat cu contract individual de munca dupa aparitia Legii 329/2009 poate sa-si mai pastreze calitatea de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim alonso_first_one alonso_first_one Daca salariul minim este de 540 ron, poate cineva sa ia 500 ron+1% din incasari?dar daca pe contract apare salariul minim pe economie si de fapt acesti bani nu ... (vezi toată discuția)