avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza corect indemnizatia de CO, pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza corect indemnizatia de CO, pentru urmatoarea sitiuatie ??

Buna ziua
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema, am fost in CO in luna decembrie , cu data de 01 / 12 / 2013 - 31 / 12 / 2013. Salariu net pe ultimele 3 luni e urmatorul : Septembrei-4162 net , Octombrie-3747 net, Noiembrie-1438 net, Va cer ajutorul referitor la aceasta problmea, deoarece angajatorul meu a luat in calcul o suma de 2514 lei brut pentru fiecare luna , ( respectiv setp. oct. noiembrei 2013 ) In aceasta situatie mentionata va rog sa imi oferiti un sfat, cui ma pot adresa ? sau care e articolul de lege care ii ofera firmei dreptul sa calculeze astfel ? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters262944 , utilizator 09:45, 18 Ianuarie 2014
Indemnizatia de concediu de odihna se calculeaza cu veniturile brute din cele 3 luni anterioare, acestea fiind doar salariul de baza, sporuri si indemnizatii cu caracter permanent.
Nu se iau in calcul eventuale prime, ajutoare, sporuri nepermanente primite in cele 3 luni.
Daca precizati veniturile brute pe categorii, va pot calcula indemnizatia (eventual pe mesaj privat).

Codul Muncii:
ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Buna ziua, va multumesc mult pentru ajutor, puteti va rog sa imi oferiti pe privat, adresa dvs de email si o sa va trimit fluturasii de pe ultimele 3 luni.. multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul concediu de odihna anymaryh anymaryh Buna seara, Va rog sa ma lamuriti referitor la modul de calcul al indemnizatiei pentru concediul de odihna, mai bine spus care este baza de calcul pentrru ... (vezi toată discuția)
Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)