Sunt angajata la una din primariile orasului Bucuresti..."care este" el de Bucuresti... la DITL (DIRECTIA DE TAXE SI IMPOZITE LOCALE). Cand se dadeau stimulente, d-ra dir. ne oprea o cota , in mod abuziv, prin sefii de serv, mie personal, 140 ron pe luna, bani la care plateam impozit.Precizez ca de fapt cota era de 40 ron plus 100 ron..ca asa vrea ea...In caz contrar am fost amenintata ca nu mai primesc luna urmatoare nimic. Motivul era pueril si anume, sa dam unor angajati care nu figurau in HCL, adica: sef serv conta, femeie de serv, arhivara, curier, si cea care ne calcula salariile. Se mai vehicula ideea ca trebuie sa cumparam din banii nostri : calc, fax ,xerox ,imprimante .Ce s-a adus a fost praf in ochi, acestea fiind de fapt donate de o firma, prin intelegere cu seful de la persoane juridice . La inventar nu s-au gasit inregistrate in plus nimic din cele mentionate, ba mai mult, in minus.Nemultumita de acest fapt o colega a scris la resurse umane , deoarece nu se oprea la toata lumea o suma egala nici macar in cadrul aceluiasi serv. In acest moment s-a facut o ancheta de catre sef serv resurse umane, luand Nota Explicativa fiecarui angajat al DITL. In concluzie , s-a stopat acordarea stimulentelor , desi banii erau in cont, documentele intocmite, mai trebuia viza de control preventiv de la sef serv conta, -viza ce nu vroiau sa o dea. Banii au disparut din cont in timp. noi am ramas fara stimulente, iar noua lege a salarizarii aplicata din ian 2011 specifica " cei care au primit stimulente pana in luna oct a anului anterior, acestea se vor include in salariu" . Desigur noi nu am primit nimic. Toti colegii nostri de la celelalte DITL-uri din Buc, au salariile de 3 sau chiar 4 ori mai mari decat ale noastre. Am scris la Min Muncii, Min Finantelor, Ponta, Senatorul Liviu Mihai Pop..degeaba. Nimeni nu ne da raspuns, nimeni nu rezolva nimic. Vi se pare corect asa?????? A cui este vina de avem salariile cele mai mici ? Cum procedam sa fim in randul colegilor nostri de la alte sectoare?? Ce solutie exista? In afara de un amendament la lege..pe care nimmmmeni nu il initiaza, nimeni nu se sinchiseste...Cu ce sunt eu de vina in toata povestea? Am colege care au 700 ron/luna. =D>=D>=D>
Sunt angajata la una din . . . Am scris la Min Muncii, Min Finantelor, Ponta, Senatorul Liviu Mihai Pop..degeaba. Nimeni nu ne da raspuns, nimeni nu rezolva nimic. Vi se pare corect asa??????
eu mă voi referi doar la ceea ce am selectat mai sus : scrieti în zadar dacă nu depuneti diligente si pt. a primi un răspuns la petitia dvs.! Dacă într-adevăr asa stau faptele, ati putea chema în judecată institutiile statului care încalcă legea prin nesolutionarea în termen legal (de 30 de zile de la primire) a petitiei cetăteanului petitionar - petitia dvs. si fiecare din celelate persoane pot proceda la fel.Aveti în ajutorul dvs. : O.G nr.27/2002 si Legea nr.233/aprilie 2002 (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002), Legea Contenciosului Administrativ nr.554/12 dec.2004, modificată si republicată.Functie de răspunsul primit, actionati! Eu nu stiu ce anume ati ”scris” la acele institutii dar nesolutionare/încălcarea legilor în România de către unele din institutiile statului, e la modă.Dacă le veti chema în judecată, veti rămâne uimită ce pozitie vor lua, cum vor fi apărate cu înversunare de juristi plătiti pe banii nostri, ai contribuabililor storsi de stat prin taxe si impozite prin tot felul de legi construite de alesii neamului.
Petitia catre dl Ponta a fost depusa la cabinetul PSD din Kiselef, acolo nefiind obligat sa dea un raspuns. Catre Min Muncii a scris directorul DITL. Eu personal, am contactat pe dl Senator Liviu Marian Pop- presedinte al Comisiei pentru Munca,Familie si Protectie Sociala,care a fixat o intalnire pe 6 iunie la Senat, unde nu a ajuns, fiind la un avocat dupa cum a comunicat.Dupa mai 2-3 ore de asteptari, am lasat un memoriu cu nr de inreg la secretara acestuia.In memoriu am invocat L285/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, art 14 alin 1 ce prevede calcularea salariilor prin includerea in acestea a nivelului mediu a unor drepturi banesti aferente lunii octombrie 2010, mai exact a stimulentelor primite de salariati conform legislatiei in vigoare. Conform HCLnr 29/13.10.2008, angajatii DITL Sect 5 au beneficiat de acordarea unor stimulente conform art 227 din OG 92/2003 , fondul fiind constituit si alimentat incepand cu luna mai 2009 pana in sept cand au ramas fondurile stranse in acel cont.Ulterior ele au fost transferate nu se stie unde...desi normal era sa ne fie atribuite conform legii si muncii depuse de noi.Astfel, in oct 2010 noi nu am beneficiat de stimulente si nici de includerea lor in salariul nou stabilit conf L285/2010.Astfel, toti angajatii DITL sect 5 au salarii mult mai mici decat ale salariatilor din acelasi domeniu din Buc si din tara.Acest fapt contravine principiului de salarizare unic,mentionat in L188/1999 si OUG1/2010.Astfel, cerem initierea unei propuneri legislative care sa permita alinierea salariilor din acest domeniu de activitate.Dl senator nu l-a citit macar...acesta fiind repartizat unui consilier al dansului.
Acest consilier, a inaintat memoriul catre Min Muncii.In raspunsul lor se invoca art. 14 alin 1 si alin 2 care prevede ca " valoarea medie se calculeaza distinct pe fiecare ordonator principal de credite... .Modul concret de acordare a sumelor determinate in baza OUG 92/2003 si a OUG 29/2004 este, in exclusivitate, in competenta ordonatorului principal de credite,res[ectiv secundar si tertiar, caruia va rugam sa va adresati."
Semneaza ,secretar de stat Georgeta Barbu.Adica ma trimite din nou de unde am plecat, in gura lupului...Eu singura nu pot da Primaria in judecata fiind o situatie generala, un colectiv intreg in aceasta situatie, si tuturor le este frica sa nu ii dea afara.
Va expun cateva exemple de salarii ale colegilor mei din DITL sect 5 :
-Referent asistent 2 ,studii sup,25 ani vechime----- 988 ron/luna.
-Inspector principal,stud sup. 25% vechime,--------- 1419 ron /luna
-Inspector asistent,studii sup, 15% vechime,--------- 994 ron/luna
-inspector superior, stud sup -fac de stiinte economice, inainte de revolutie, la zi, 25% vechime, ultima treapta de salarizare ------------- 1937ron/luna
Toti colegii nostri din celelalte sectoare se mira cum putem avea astfel de salarii mici...Chiar nu se poate gasi o solutie sa se faca dreptate pentru 100 oameni din acest DITL??? Dupa micsorarea salariilor de catre ragimul Boc, taiat prime, ore suplimentare, tichete cadou de sarbatori, prima de vacanta, salarii de merit, si apoi stimulente, in ani de criza, cand fiecare are credite la banci, partenerul de viata poate nu are un loc de munca...ce mai vor sa ne ia? Viata?? Este posibil un transfer la o alta unitate similara?