avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare absolvent studii superioare, bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar

Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna IANUARIE 2010, pe o pozitie care prevede studii superioare. Salarizarea a fost stabilita la 600 RON/luna.
Intrebare: care este cadrul legal in vigoare dupa care se stabileste nivelul meu de salarizare, pentru a verifica corectitudinea nivelului de salarizare acordat ?
Cel mai recent răspuns: georgidan , utilizator 13:50, 20 Februarie 2010
Legea 330/2009 privind salarizarea unitara
Da 330/2009, dar mi se invoca faptul ca grila de salarizare cu coeficientii de ierarhizare aferenti nu se poate aplica inca. Mi se explica ca nivelul de salarizare a fost stabilit conform Legii 154/1998, care din informatiile mele este/a fost abrogata la data angajarii mele, respectiv 22 ianuarie 2010.
Conform legii 330/2009, salariul minim brut in sistemul bugetar este de 705 RON (cu aceasta suma trebuie sa fiti angajat, si eventuale sporuri, daca se aplica in institutie - spor de conditii vatamatoare, etc.)
Bun 705 RON, dar indicii de ierarhizare din L 330/2009 nu se aplica ?
Coeficientii legii 330/2009 nu se aplica in 2010. Cat despre ierarhizare: daca ati absolvit studiile superioare abia in 2009 si nu ati mai lucrat in specialitatea studiilor, veti fi incadrat ca debutant in profesie; puteti primi sporul pentru vechime in munca (daca ati mai fost angajat cu carte de munca, indiferent cand) si eventualele sporuri cu caracter permanent acordate categoriei dvs. profesionale (sunt enumerate in subsolul fiecarei anexe a legii).

Alte discuții în legătură

Salariu de baza ContSters66817 ContSters66817 Buna ziua , cum se calculeaza un salariu de baza conform legii unice de salarizare aneza I/2 pentru un inspector debutant? Cum adica baza1.75? Cum se ... (vezi toată discuția)
Care este salariul unui consilier juridic asistent? mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, As dori sa stiu care este salariul brut al unui Consilier Juridic Asistent t-Serviciul Contencios Administrativ, Juridic dintr-o primarie? Si ... (vezi toată discuția)
Asistent personal pt persoane cu dizabilitati simpatyk simpatyk Buna ziua Vreau sa stiu si eu cat trebuie sa primeasca un Asistent personal debutant cu studii medi pe noua lege de salarizare unitara. Care este cuantumul ... (vezi toată discuția)