avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectare D 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectare D 300

Am depus D300 eronat. La randul 22 ''Achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%'' am scris o suma mai mica decat cea corecta, rezultand astfel soldul sumei negative de TVA la sfarsitul perioadei de raportare mai mic decat cel corect.
Cum procedez legal la corectarea acestei erori? Trebuie sa fac cerere la Administratia fiscala pentru corectarea acesteia sau pot sa corectez in decontul urmator la regularizari, randul 30 ''Regularizari taxa dedusa''?
Cel mai recent răspuns: FSimona , utilizator 22:36, 21 Ianuarie 2014
Buna seara. Se face o corectie de erori materiale. Se face o adresa prin care spui sa se inlocuiasac valoarea x de la radul y cu suma z. Adresa se depune la finante impreuna cu deconul 300 gresit, un decont 300 complecat corect si copie dupa jurnale (vanzari si cumparari). Ei fac corectarea si apoi primesti prin posta declarartia de corectare. In cazul tau nu o sa platesti penalizari. In luna urmatoare faci decontul de tva normal. Mult succes.
Multumesc. Ce se intampla daca pana la data depunerii urmatorului decont nu se solutioneaza aceasta corectie de erori materiale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in decontul 300 a tva nedeductibila sacko sacko La ce rand se trece in D300 TVA nedeductibil (nu cel cu tva la incasare), ci altele, ex. 0% deductibilitate sau nedeductibil integral? E corect astfel: ... (vezi toată discuția)
Vreau să depun o rectificare la declarația 300. cum pot proceda? Petrovic Petrovic Sunt PFA în sistem real, plătitor de TVA. Am depus o declarație 300 pe decembrie 2019, dar vreau să adaug o rectificare. Pe site-ul e-guvernare.ro nu mă ... (vezi toată discuția)
Factura omisa gflori gflori Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)