avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Compatibilitate somaj, PFA, concediu crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Compatibilitate somaj, PFA, concediu crestere a copilului

Buna ziua!
1. Pentru a beneficia 24 de luni de indemnizatie de crestere a copilului este nevoie de 12 luni de venituri impozitate? Somajul intra in aceste 12 luni?

2. Daca in aceste ultime 12 luni, sotia, care este somera, isi face PFA (si pana se angajeaza realizeaza sub 500 lei pe luna venituri), isi poate creste cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului din cauza veniturilor PFA?

Multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:46, 23 Ianuarie 2014
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Activitatea de PFA este o activitate independenta.

2. - Pe timpul cat benficiati de indemnizatie de somaj puteti sa obtineti venituri din activitatea de PFA dar aceste venituri trebuie sa fie mai mici de 500 lei lunar.
- Veniturile din activitatea de PFA sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Fiica mea a absolvit facultatea anul acesta, fara sa dea licenta si stiu ca in termen de 60 de zile trebuiesc depuse actele la somaj in situatia in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de maternitate sau ajutor de somaj? stefy82 stefy82 Buna dimineata As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de maternitate si in ce conditii sau ajutor de somaj daca nu mai lucrez de 14 luni, sunt ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)