avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

de la ce data se considera firma intrata in insolventa? de la data cu care s-a deschis dosarul de insolventa, sau de la data cand am primit instiintarea prin posta cu confirmare de primire?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:33, 19 Martie 2014
De la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii insolventei; fac sublinierea "definitiva", intrucat, teoretic, se poate face opozitie la hotararea de deschidere.
in data de 07 martie am avut proces la tribunal - insolventa ( falimentul societatii).In data de 14 martie am primit o notificare de la un birou de insolventa prin care ma notifica asupra deschiderii insolventei in forma generala, ca a fost numit administrator judiciar al societatii,conform unei sentinte civile din data de 07.03.2014 ( pe care eu nu am primit-o) si-mi solicita documente prevazute la art. 54, alin. 1 .Nu trebuia sa primesc si eu sentinta civila pronuntata in data de 07 martie?!
Care sunt pasii de urmat in acest caz si ce poate face si ce nu administratorul judiciar?!
saintpaulia a scris:
( pe care eu nu am primit-o)

"Eu" cine? "Eu" firma sau "eu" persoana fizica (administrator, asociat,etc) care raspunde de firma? Nu va cramponati ca nu ati primit sentinta (desi la debitor - firma trebuia sa fi fost trimisa). Mergeti la practicianul in insolventa desemnat si colaborati cu domnia sa, asta este primul pas.

Ce poate face admin judiciar? Poate face multe, dar mai ales poate sa intocmeasca nefavorabil dvs. Raportul asupra cauzelor insolventei, care sta la baza desfasurarii procedurii si poate sa propuna judecatorului atragerea raspunderii asociatilor, care mai departe vor fi pusi sa plateasca in solidar cu debitorul principal, adica firma, etc, etc. Colaborati, este cel mai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot inchide procedura insolventei in recurs? Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, Dupa deschiderea procedurii generale a insolventei societatii unde lucrez, am formulat recurs, in speranta ca vom obtine inchiderea acestei ... (vezi toată discuția)
Administratorul special dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Poate o persoana sa fie in acelasi timp angajata cu CIM la o firma intr-o functie de conducere si administrator judiciar la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Stampila cu mentiunea ContSters328245 ContSters328245 Buna As dori sa intreb daca o firma este obligata (si daca \'da\\", in ce termen de la data pronuntarii sentintei de deschidere a procedurii de insolventa) ca ... (vezi toată discuția)