avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Recuperare daune accident in Italia, polita asigurare ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Recuperare daune accident in Italia, polita asigurare RCA din Ro

Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean
Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ro.am o saptamana de cind firma de asigurări a vinovatului ma trimite sa depun cerere daune la oficiul central MILANO de daune,care este notat in cartea mea verde pe verso.
Oficiul de daune de la MILANO,afirma ca dosarul de daune,trebuie sa-l pornească firma mea de asigurări din ro.iar firma de asigurări din ro.imi zice ca fiind asiguratcu poliţa RCA si nu cu CASCO ,,ei nu pot porni un dosar de daune.
Firma de asigurări a vinovatului,italiana, susţine ca ei accepta dosar de recuperare a daunelor doar trimis de firma ro.la care sunt asigurat ,cum pot proceda in acest caz?????????????..........
Adresati-va corespondentului/reprezentant al asiguratorului italian in Romania.Gasiti informatii la BAAR.
Nu reusesc sa gasesc corespondentul asiguratorului italian,poate ma ajuta cineva,
Asiguratorul este INA ASSITALIA,
Alta intrebare ar fi,in ce mod imi pot repara masina pe teritoriul italian,având in vedere ca nu ma intorc in ro.in urmatoarele 2 luni??nu exista modul de ami repara masina prin asigurarea inculpatului,amintind faptul ca eu am doar RCA ro.??
Este nevoie si de codul asiguratorului (vezi aici: )
[ link extern ]
Contactand corespondentul, acesta va va ajuta in demersuri.
In Italia, polita de asigurare este completa(CASCO +RCA+CV) si din acest motiv pretindeau sa luati legatura cu asig. dv., care sa rezolve dauna.
Adresa biroului BAAR unde trebuie sa solicitati sprijin si sa anuntati dauna produsa in baza politei vinovatului (Prin calitatea sa de Birou Carte Verde, B.A.A.R. îndeplineşte si funcţia:
de “Birou Garantor”, garantează documentele de asigurare de răspundere civilă auto “Carte Verde” pe care societăţile de asigurare membre ale B.A.A.R. le eliberează asiguraţilor săi. )
ITALIA
Birou:Ufficio Centrale Italiano, (U.C.I.) Soc. Cons. a.r.l.
Adresa: 20145 MILANO, Corso Sempione 39
Telefon:[39] (02) 34 96 81
E-mail: ucisrl@ucimi.it

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
Dumneavoastra ati suferit vatamari corporale ?? La medic ati fost ?
Eu nu am suferit daune corporale,masina era parcata regulamentar,persoana care mia facut dauna,mergea cu spatele cu viteză .

Alte discuții în legătură

Mesaj dublat. nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victima accident rutier elijah_lg elijah_lg Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea in italia costy_0904 costy_0904 sal sunt nou pe acest forum si am mare nevoie de un sfat din partea celor care ma pot ajuta.Cu doua luni in urma am facut un accident in italia (masina mea ... (vezi toată discuția)