avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri victima accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri victima accident rutier

Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte bine. Intrebarea mea este legata despre despagubirile de care pot beneficia. Mentionez ca in certificatul medico-legal am 120 de zile de spitalizare iar in acest accident au mai fost 2 victime cu 30,respectiv 15 zile. Am fost deja la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii si mi s-a spus ca, desi asigurarea era expirata, daca numerele erau valabile, daca era inscrisa valabila, tot firma de asigurari raspunde. Am si eu nevoie de sfaturi in aceasta privinta, va rog frumos. Politia care raspunde de caz, respectiv agantul insista destul de dubios pentru intelegere cu vinovatul, respectiv sa plateasca daune, desi prea mult nu putem scoate, mai ales ca eu am urmari pe viata din cauza acestui accident (fisura de coloana).
va intelegeti si cu vinovatul si trageti la raspundere si societatea de asigurari..
exista aceasta posibilitate?
si cum trebuie procedat in acest caz.
va multumesc pentru raspuns
Este evident dreptul dvs. de despagubire si il puteti fructifica insa in cazul de fata FPVS si asiguratorul nu pot acorda despagubiri intrucit normele de drept comunitar instituie obligativitatea de acoperire a prejudiciului in sarcina altui organism daca starea de fapt este cea expusa.
Dincolo de situatia in care va aflati, din punct de vedere a dreptului asigurarilor este a speta interesanta care trebuie tratata cu atentie din perspectiva respectarii dispozitiilor legale in materie.

I L O
Asiguratorul nu poate acorda despagubirea daca data expirarii politei este anterioara accidentului.
Fondul acopera prejudiciile in cazul in care accidentele s-au produs pe teritoriul Romaniei de catre autovehicule neasigurate din alte state.Nu inteleg de ce v-au spus altceva.


Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters76710, utilizator
Am fost personal la sediul FPVS si mi s-a spus ca in situatia in care masina are acte valabile, chiar daca era polita valabila, raspunde asiguratorul, si am fost trimis la BAAR, unde am inregistrat dosarul, pentru ca acestia din urma sa solicite aceste informatii statului italian, lucru care dureaza 3 luni (de asta toate sistemele din tara noastra sunt cum sunt, daca pt o simpla confirmare este nevoie de 3 luni...in fine).
De abea dupa aceasta perioada de timp, in cazul in care actele masinii nu sunt valabile pot apela la fond, daca nu sa continui la un birou de asigurare care reprezinta asiguratorul italian.

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna cu asigurare de spania ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua1 Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu numere de bulgaria si fara asigurare grf grf buna ziua. doresc sa ma consult cu niste specialisti ca sa pot proceda corect in situatia prezentata mai jos: In data de 8.05.2014 ora 21:40 in sibiu mi-a ... (vezi toată discuția)