avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere

Ma oprit in trafic un echipaj si uitandu-se la mine au spus ca am baut (aveau dreptate). Nu am suflat in aparat sub pretextul ca nu pot sa suflu atat de mult, am fost sa recoltam probe de sange, dar eu nu am platit analizele, nu am semnat nici un document, nu s-a facut dovada retinerii permisului. Permisul meu este suspendat, daca da, in ce baza? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:08, 25 Ianuarie 2014
Fapta de a va sustrage testarii aerului expirat in vederea stabilirii alcoolemiei este considerata infractiune, a fost deschis un dosar penal, daca veti fi trimis in judecata si condamnat in urma hotararii judecatoresti definitive permisul se va anula.

oug195
Art.87. -
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

hg1391-regulament aplic.oug195
Art. 193. –
(2) Dupa recoltarea probelor biologice politistul rutier retine permisul de conducere si elibereaza dovada înlocuitoare fara drept de circulatie.

Partea "buna" este ca veti avea posibilitatea sa obtineti un nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hot. judecatoresti si nu veti mai face scoala de soferi.
Daca nu platiti rezultatele probelor biologice dosarul se va finaliza in 1-2 ani iar un nou permis il veti putea obtine prin 2016-2017.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice nick31 nick31 buna ziua ma numesc nicu-constantin si va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca refuzul de recoltare probe biologice in vederea stabilirii alcolemiei este ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)